U tjednu za nama i dalje smo, između ostalog, pratili aferu Janaf i sve oko Dragana Kovačevića.


Novi obrat u slučaju Janafa i pritvorenog mu šefa Dragana Kovačevića. Tip koji je skrivao Kovačevićevu lovu u kući je suprug županijske državne odvjetnice. On je, zanimljivo, saslušan i pušten na obranu sa slobode, a DORH od nje traži neko očitovanje. Majko mila! A riječ je o silnim milijunima u kunama, eurima i francima. I pitaj Boga koje je porijeklo toga novca.

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Pezo-Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Brojke divljaju: Ne zna se jesmo li u jeku turističke ili epidemiološke sezone Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Prvo olujno nevrijeme pa burna proslava Oluje: Hrvatska politika u Kninu je nakon 25 godina konačno okrenula novi list

U Hrvatskoj se očito lova pere na sve strane, a Janaf nije jedini sumnjivac. Rade to mnoge ''uspješne firme'' i poduzetnici iza kojih uvijek stoje političari, bilo bivši, bilo sadašnji. I njih se čuva.

Porezni USKOK je dolaskom HDZ-a na vlast 2015. godine uškopljen od politike i stavljen pod ingerenciju Ministarstva financija, a dotad je bio samostalan i u kratkom postojanju prilično uspješan. Najbolji kadrovi školovani u Americi, podsjećam, odmah su dali otkaz jer nisu htjeli pod kapu ministarstva.

Bez samostalnosti poreznoga USKOK-a, koji sad svaku prijavu uglavnom riješi u korist prijavljenog, sve je to ćorav posao. Jer pravo stanje vam je po tajnim računima u Lihenštajnima, Luksemburzima, Švicarskama, Panamama, a ne doma. Tamo treba zagrepst. I povezati. Do tada ćemo gledati izlaske iz pritvora s porukama koje bi se svidjele samo Coppoli. I vjerojatno ga motivirale na četvrti dio slavne trilogije, pod nazivom - made in Croatia.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr