Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregled tjedna Ivane Petrović

U Hrvatskoj se lova pere na sve strane, a pravo stanje je po tajnim računima u Lihenštajnima, Luksemburzima, Švicarskama...

U tjednu za nama i dalje smo, između ostalog, pratili aferu Janaf i sve oko Dragana Kovačevića.

Novi obrat u slučaju Janafa i pritvorenog mu šefa Dragana Kovačevića. Tip koji je skrivao Kovačevićevu lovu u kući je suprug županijske državne odvjetnice. On je, zanimljivo, saslušan i pušten na obranu sa slobode, a DORH od nje traži neko očitovanje. Majko mila! A riječ je o silnim milijunima u kunama, eurima i francima. I pitaj Boga koje je porijeklo toga novca.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Petrović Najvažnija zbivanja Ivana Petrović donosi pregled ključnih događaja proteklog tjedna Pregled tjedna - Barbara Golja Tjedni pregled Barbare Golja Novi državni odvjetnik, prvi Putinov intervju i obvezni vojni rok događaji su koji su obilježili tjedan

U Hrvatskoj se očito lova pere na sve strane, a Janaf nije jedini sumnjivac. Rade to mnoge ''uspješne firme'' i poduzetnici iza kojih uvijek stoje političari, bilo bivši, bilo sadašnji. I njih se čuva.

Porezni USKOK je dolaskom HDZ-a na vlast 2015. godine uškopljen od politike i stavljen pod ingerenciju Ministarstva financija, a dotad je bio samostalan i u kratkom postojanju prilično uspješan. Najbolji kadrovi školovani u Americi, podsjećam, odmah su dali otkaz jer nisu htjeli pod kapu ministarstva.

Bez samostalnosti poreznoga USKOK-a, koji sad svaku prijavu uglavnom riješi u korist prijavljenog, sve je to ćorav posao. Jer pravo stanje vam je po tajnim računima u Lihenštajnima, Luksemburzima, Švicarskama, Panamama, a ne doma. Tamo treba zagrepst. I povezati. Do tada ćemo gledati izlaske iz pritvora s porukama koje bi se svidjele samo Coppoli. I vjerojatno ga motivirale na četvrti dio slavne trilogije, pod nazivom - made in Croatia.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene