Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Pregled tjedna

'Država u kojoj nasilje i pojedinci ostaju nekažnjeni, završit će u dubokoj tami'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjedan za nama obilježili su - kriza vlasti i Euro. Komentar Ivane Petrović.

'Moja poruka je vrlo jasna. Ja sam dobio u Hrvatskom Saboru povjerenje' (Tihomir Orešković). 'Izbori su za nas zadnj stvar' (Tomislav Karamarko). 'Most neće sudjelovati u nikakvom preslagivanju i za nas su opcija izbori (Božo Petrov). 'Poruka je da trebamo ići na izbore što prije' (Zoran Milanović).

Pročitajte i ovo Pregled tjedna - Ivana Petrović Burni dani Pregled tjedna Ivane Petrović: Događaja svake vrste stvarno nije manjkalo Pregled tjedna - Ivana Petrović Ivana Petrović Pregled tjedna Ivane Petrović: Pogledajte što se sve događalo u posljednjih sedam dana

I prvo na pamet padne Sofoklo. Njegove riječi proročke ''država u kojoj nasilje i pojedinci ostaju nekažnjeni, završit će u dubokoj tami''. A mi smo na dobrom putu. Jer ovo je nasilje nad nama.

Danima gledamo kako se nekažnjeno pred našim očima odvija koloplet laži zabluda ucjena. Ovo je tjedan predloška za neku grčku tragediju. S tim da ako sljedeće godine pođemo u bankrot, a ne nađemo li za Hrvatsku najrazumnije političko rješenje, poći ćemo.

Za razliku od Grčke, nas nitko neće spašavati. Danima gledamo kako se zubima trga za vlast, za održanje velikih uloga. Ono, pomalo besramno. Pa bi bilo dobro znati koliko to sve plaćamo.

Zbrojiti plaće zastupnika i ministara i sve dodatke, sve što primaju za naš novac i pomnožiti s ovim danima. Oni će primiti plaće od našeg novca, da, našeg novca, za razliku od mnogih obespravljenih koji nemaju za kruh. To nije patetika, već hrvatska stvarnost koju dodatno upropaštavaju. Mi ih plaćamo za što? Za što ih plaćamo?

Ovršni zakon nije dokinut, nije donesen nijedan zakon na našu dobrobit. Institucije ne funkcioniraju. Nevidljive su. Halo,kuc kuc, ima li ikoga u državnom odvjetništvu? Biskupi su zabrinuti. Nakon što su u kampanji bili glasni, sad su zabrinuti. Ma, baš zanimljivo!

Cijeli pregled tjedna Ivane Petrović pogledajte u prilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene