Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE NA JEDNOM MJESTU

PREGLED DANA – Informirajte se u minuti i doznajte najvažnije vijesti dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregled dana – ovdje ćete pronaći ukratko najvažnije vijesti za utorak 13. listopada.

Poštovane i drage čitateljice i čitatelji, na ovom mjestu možete pronaći najvažnije vijesti dana. Sve važno što se danas dogodilo u Hrvatskoj, svijetu, sportu... moći ćete doznati samo jednim klikom i u minuti se informirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne propustite Pogledajte najvažnije vijesti dana! Slika nije dostupna Najvažnije vijesti dana VIDEO Što je ministar Orepić rekao o osiguranju bivšeg premijera Oreškovića

Nemate vremena za surfanje i traženje vijesti? Za to smo se mi pobrinuli. Kliknite na PREGLED DANA i doznajte ukratko sve što je važno. Detaljnije o svim događajima uvijek možete pronaći na našem portalu.

PREGLED DANA:

- Veliko otkriće stiže s instituta Ruđer Bošković! Bakterije su posvuda - nastanjuju svaki poznati okoliš. Uključujući i nas same. Do sada ih se promatralo kao jednostanične organizme, no znanstvenici s Instituta Ruđer Bošković dokazuju da to baš i nije tako jer su otkrili značajke višestaničnosti.

- Sukladno rješenju zagrebačkog Općinskog građanskog suda o ovrsi Grada Zagreba nad GSK Jabukom, deložacija i zatvaranje tog najstarijeg zagrebačkog kluba određena je za 20. listopada, no iz kluba još očekuju ukidanje te sudske odluke.

- Velik broj darivatelja krvi je u samoizolaciji pa je odaziv darivatelja manji. S druge strane potreba za krvi je velika, apeliraju iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu i pozivaju one koji mogu, posebice ljude s krvnom grupom A i 0, da daruju krv u transfuzijskim ustanovama u svojim gradovima.

- Na današnjoj virtulanoj konferenciji Apple je predstavio četiri nova modela iPhonea.

- Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da su u posljednja 24 sata u Hrvatskoj koronom zaražene 372 osobe

- U mjerama i preporukama za kafiće i restorane, kaže Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja, spominju se i COVID redari, no trenutačno nije jasno koja bi točno njihova uloga bila, kao ni tko će ih platiti.

- U pretresu obiteljske kuće napadača koji je ranio policajca na Markovu trgu policija je pronašla veću količinu streljiva i ilegalnog oružja. Uhićen je otac napadača, ali je pušten da se brani sa slobode.

- Američki predsjednik Donald Trump vratio se u predizbornu kampanju skupom na Floridi. Na skupu se pojavio ne noseći zaštitnu masku i hvaleći svoje poteze u borbi protiv pandemije.

- Za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića u utakmici sa Francuzima u srijedu prioritet je pobjeda, a najavio je i promjenu u sastavu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene