U požaru na devetom katu zgrade u Trnskom srećom nitko nije stradao, a policija će očevid nastaviti sutra. No stanarima ostaju drugi problemi, poput vode koja je ostala nakon gašenja i koja se cijedi po stanovima te smrada paleži.

Galerija


Reporter Domagoj Mikić koji je razgovarao s predstavnikom stanara Petrom Papcom javio se uživo u Dnevnik Nove TV.

Vezani članci Požar u Turskoj - 1 Traže se rješenja za gigantske požare koji haraju Europom: "Jesu li radikalni zaokreti došli prekasno?" Požar u zgradi u Trnskom - 1 Svjedoci za DNEVNIK.hr opisali prve minute nakon požara: ''Ona je bila u šoku, vrištala je. Prvo sam mislila da je pala, a onda...''

Mikić je izvijestio kako je policija blokirala pristup devetom katu na kojem se dogodio požar pa stanari s tog kata večeras neće moći spavati u svojim stanovima, a voda od gašenja požara probila se do zidova stanova kata niže.

Papac je Mikiću kazao kako su stanari, koji ne mogu noćas boraviti u svojim domovima, već osigurali smještaj kod rodbine. Predstavnik stanara zahvalio je i Gradu Zagrebu koji im je ponudio smještaj te osigurao dvije cisterne s vodom jer trenutno u zgradi nema vode.

Dobra je vijest da stanari plaćaju osiguranje te će tako pokriti troškove štete. Papac je rekao kako će djelatnici osiguravateljske kuće na teren izaći tek kad završi policijski očevid, što se očekuje sutra.

Stanari zgrade u Trnskom bit će bez tekuće vode jer je još ne smiju pustiti, ali puštena im je struja, rekao je predstavnik stanara.

"Vodu ne smijemo pustiti dok ne vidimo kolika je šteta, da ne bi još veću napravili", rekao je Papac.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr