Veliki požar izbio je na devetom katu nebodera u Trnskom. Spašeno je šestero ljudi, a svjedoci su za DNEVNIK.hr opisali prve minute požara.


''Bilo je napeto'', ispričala je Brigita, stanarka koja živi kat ispod stana u kojem je izbio požar.

Vezani članci Požar u Trnskom snimljen iz zraka Zagrebački vatrogasci objavili snimku požara u Trnskom snimljenu dronom, pogledajte kako je izgledalo spašavanje jedne osobe sa zadnjeg kata Požar u Trnskom FOTO/VIDEO Dramatične scene u Novom Zagrebu! Gorio neboder u Trnskom: ''Susjedi je eksplodirao fen. Istrčala je polugola na stubište i od šoka nije znala što bi''

Kaže da nije čula nikakvu eksploziju. ''Došli su policija i vatrogasci i rekli su nam da moramo ići van. Neki su jadni morali ostaviti i životinje, ali su se vratili po njih'', ispričala je žena zabrinuta što će je dočekati u stanu kad se vrati.

Opisala je da je gospođu u čijem je stanu izbio požar vidjela na stepenicama zgrade. ''Ona je izašla iz stana, bila je u šoku, vrištala je. Mislila sam da je pala, pa sam joj željela pomoći. Onda smo vidjeli da se dim širi. Ona je bila u šoku, nije se mogla sjetiti ni broja koji trebam nazvati'', opisala je dramatično prijepodne u Trnskom.

''Čovjek je vrištao 'upomoć, upomoć' valjda 20 puta, a vatrogasci su kružili i dugo im je trebalo da se snađu'', ispričao nam je očevidac koji je na licu mjesta bio prije vatrogasaca. ''Prije su došli novinari nego vatrogasci'', zaključio je.

''Znam čovjeka koji je bio zatočen na 12. katu jer je otac mog prijatelja iz osnovne škole. Obavijestio sam vatrogasce i policiju da je zatočen. Vatrogasci su otišli po njega, nagutao se dima, ali nije stradao od opekotina. Hitna ga je odvezla na pulmologiju na Rebro, bio je jedino u šoku, spašen je pod maskom kisika'', ispričao je Željko Matijašić.