Veliki požar izbio je na devetom katu nebodera u Trnskom. Stanari iz zgrade su evakuirani. Spašeno je više osoba i nekoliko kućnih ljubimaca.

Galerija


U Novom Zagrebu izbio je požar na devetom katu u neboderu. Gusti dim i vatra sukljali su iz stana u Trnskom.

Vezani članci Požar na vjenčanju Noć za pamćenje pretvorila se u pakao na zemlji: Svatovi bježali i vrištali dok je salu za vjenčanja gutao plamen Požar hara Grčkom - 1 Požar hara Grčkom: Nedaleko od Atene gore makija i borovi, stanovnici preventivno evakuirani

''Susjedi je fen eksplodirao. Istrčala je polugola na stubište i od šoka nije znala što bi'', kažu stanari koji su evakuirani odmah nakon požara.

Na teren su odmah izašli vatrogasci i hitna pomoć.

''Dosad je bilo 11 vozila, 33 vatrogasca. Požar se iz jednog stana proširio prema gore. Spašeno je šest osoba i više životinja. Što se ljudi tiče, radi se o udisanju dima. Jedan je vatrogasac malaksao, ali se brzo oporavio", rekao je zapovjednik JVP-a Zagreb Siniša Jembrih. Spašen je i muškarac koji je na najvišem katu nebodera ostao zarobljen na balkonu.

Došao Tomaševićev zamjenik 

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet dao je kratku izjavu za medije nakon što je obišao mjesto događaja.

"Dva su stana opožarena, ukupno je evakuirano sedam osoba, od kojih je jedna osoba zbrinuta u KBC-u Zagreb. Izvučena su dva psa i jedna mačka. Svi su dobro", kazao je Korlaet.

"Vjerujem da ćemo više informacija o požaru dobiti tijekom sljedećih sati. U intervenciji je bilo 11 vozila i 33 vatrogasca", naveo je Korlaet i dodao da su vatrogasci reagirali brzo i napravili odličan posao.

"Grad Zagreb ponudio je smještaj onima kojima su opožareni stanovi. Vidjet ćemo hoće li tu mogućnost iskoristiti, za sada su rekli da su se snašli kod rodbine i prijatelja", kazao je Korlaet.