Požar u Trnskom snimljen iz zraka
Požar u Trnskom snimljen iz zraka Foto: JVP/Facebook

Zagrebački vatrogasci na Facebooku su objavili snimku požara u neboderu u Trnskom snimljenu dronom.


Nakon što je izbio požar na devetom katu nebodera u Trnskom vatrogasci su spasili sedmero ljudi i više kućnih ljubimaca. Jedan vatrogasac nagutao se dima, a hitna pomoć pomagala je i jednom većem psu koji je također zbog dima dobio kisik.

Vezani članci Ostaci izgorenih jahti i dalje u kaštelanskom moru - 5 Uklanjanje olupina nakon požara u Marini Kaštela platit će porezni obveznici, a zbog svega nema ni turista: ''Rijetko tko sjedne u kafić, radi smrada, radi prizora. Nitko ne želi gledati ovo'' Požar nebodera u Londonu - 3 Više od 100 vatrogasaca bori se s požarom na neboderu od 19 katova

Požar je navodno uzrokovala eksplozija sušila za kosu.

"Susjedi je fen eksplodirao. Istrčala je polugola na stubište i od šoka nije znala što bi", rekli su stanari koji su evakuirani odmah nakon požara.

Zagrebački vatrogasci na Facebooku su, uz detalje intervencije, objavili i video snimljen iz zraka na kojem se vidi spašavanje osoba sa zadnjeg kata. Video možete pogledati OVDJE

Opožarena su dva stana i Grad je ponudio smještaj stanarima, no kazali su da su se snašli kod rodbine i prijatelja, rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je obišao mjesto događaja.

Uz Javnu vatrogasnu postaju u gašenju i spašavanju sudjelovali su i vatrogasci iz više zagrebačkih DVD-ova.