Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražit će vas novac

Ne nasjedajte! Predstavljaju se kao djelatnici HZZO-a i nude razne usluge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prevaranti ne odustaju od pokušaja da izvuku novac od naivnih građana, a u zadnje vrijeme znaju se predstavljati kao djelatnici HZZO-a. Ne nasjedajte!

ljudi koji se predstavljaju lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a pritom nudeći razne usluge, a zauzvrat traže novac ili čak pinove kartica.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

"Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) želi upozoriti građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate na kućnim adresama građana. Jučerašnji slučaj iz Vinkovaca u kojemu je ženskoj osobi prodan tlakomjer uz tvrdnju da je jedna među odabranim pacijentima prema preporuci njezine obiteljske doktorice, pokazuje da prevaranti ne odustaju od pokušaja da izvuku novac od naivnih građana.

HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji", stoji u priopćenju službe za odnose s javnošću HZZO-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene