Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I o Butkoviću

Milanović: "Plenković nas uvlači u sukobe koje ne razumije"

Predsjednik Republike u nedjelju je boravio u Opatiji gdje je odgovarao na pitanja novinara. Komentirao je novi sukob na Bliskom istoku kao i pitanja koja mu upućuje ministar Butković.

Predsjednik Zoran Milanović u Opatiji se obratio novinarima i komentirao napad Irana na Izrael. Rekao je kako je riječ o elementima trećeg svjetskog rata.

''Drago mi je da nije bilo većih žrtava i bilo bi dobro da to sada stane da sada ne ulazimo u sve te priče tko je prvi napao. To nije naš sukob, kao što to nije ni onaj u Ukrajini. Ovo samo pokazuje da su Hrvatskoj potrebni hladni i odgovorni ljudi, a to nije Plenković i njegovi ministri koji su nas pokušali uvući u sukob u Ukrajini kroz obuku vojnika i to smo jedva zaustavili u Saboru. On nas uvlači u sukobe koje ne razumije, pokušava se nekom trećem dopasti'', smatra Milanović i dodaje kako su Ukrajina, Iran i Izrael nešto gdje se Hrvatska treba držati po strani.

Pročitajte i ovo Uloga Irana u ratu protiv Izraela - 6 Pomno praćenje Jordan otkrio što se događalo tijekom noći: Teheran prati svaki korak ove arapske zemlje koja bi mogla postati sljedeća meta

Pročitajte i ovo Izbori - 3 Parlamentarni izbori Za naknade izbornim povjerenstvima 3, 1 milijun eura

''Nitko nas ništa ne pita i ne treba jer ćemo samo navući gnjev na sebe i to nam ne treba. U Hrvatskoj se vijore hrvatske zastave, a ne američke, izraelske ili ruske'', naglasio je Milanović.

O prozivkama koje mu upućuje ministar Oleg Butković Milanović kaže:

''To su ljudi koji su digli ruku za Turudića. Tko god je to napravio je neprijatelj Hrvatske. Oni koji nisu u HDZ-u još imaju vremena da razmisle i da shvate da nisu najbolje napravili i da to ponište. Od HDZ-ovaca to sigurno ne očekujem, pogotovo ne od Butkovića koji je varao i krao s Josipom Rimac. Turudića se sada taktički i Plenković odriče i rekao da je znao da je tako, a znao je, da bi se ponio drugačije. To je ponizna molba prema onima koji bi ga mogli spašavati na mjestu premijera, ali to oni neće učiniti''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene