Predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk danas je prisustvovao otvaranju Ukrajinskog doma - mjesta za ukrajinsku zajednicu grada Zagreba. Ekskluzivno za Dnevnik Nove TV rekao je što očekuje od sutrašnjih sastanaka Krimske platforme, a s njim je razgovarala reporterka Pavlina Vasylenko.


Ruslan Stefančuk, predsjednik ukrajinskog parlamenta, bio je u Zagrebu na otvorenju Ukrajinskog doma, a tom je prilikom s njim razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Pavlina Vasylenko.

"Ovo je sve sjajno, vidimo veliku podršku Ukrajini i ukrajinskom narodu. Vidjeli smo tko je sve poslao visoke izaslanike na otvaranje - ovdje je i premijer došao podržati Ukrajinu. Podržati Ukrajinu došao je i gradonačelnik Zagreba, ovdje je i skup Ukrajinaca. A ovo je veliki dom, ovo je naša ukrajinska kuća u Zagrebu. Tijekom govora na otvaranju prisjetio sam se riječi Tarasa Ševčenka 'u tvojoj kući je tvoja istina, slava i volja', a ovo je kuća za Ukrajince", kazao je Stefančuk.

"Od Krimske platforme očekujemo vrlo ozbiljnu raspravu svih koji podržavaju Ukrajinu o općoj filozofiji sigurnosti u svijetu. O novom globalnom sigurnosnom sustavu na primjeru Krima. Jer Krim je primjer zbog kojeg su se svi zapitali je li međunarodno pravo toliko jako, je li međunarodna sigurnost tako jaka? I danas smo se okupili kako bismo o tome razgovarali na razini saborskih zastupnika, jer Sabor je predstavničko tijelo naroda. Danas se velik broj naroda okupio kako bi podržao Ukrajinu, pa ćemo sutra o tome", naveo je. 

Nancy Pelosi i Andrej Plenković Pelosi nasmijalo pitanje Hrvoja Krešića o njezinom idućem nenajavljenom letu: "Idem tamo gdje me pozovu"

Tonči Tadić "Kakav bi to bolestan motiv Ukrajina trebala imati?" Stručnjak objasnio koliko je opasna prljava bomba i zašto je zovu nuklearkom za sirotinju

Na pitanje hoće li razgovarati o obuci ukrajinskih vojnika, o čemu hrvatski predsjednik i premijer imaju različito mišljenje, kaže: "Mislim da ćemo razgovarati o raznim temama, ali glavno pitanje koje zanima mene i ukrajinski narod je razina podrške drugih naroda. Pouzdano znam da hrvatski narod podržava Ukrajinu i na tome zahvaljujem premijeru Plenkoviću i predsjedniku Sabora, gospodinu Jandrokoviću jer i oni podržavaju Ukrajinu." 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju