Obilježavanje obljetnice VRO Maslenica ‘93. održana je bez predsjednika Milanovića. On se na svečanosti na zadarskom Gradskom groblju nije niti pojavio.

Galerija


Kako doznajemo, u službenom protokolu bile su osobe s obilježjima ''Za dom spremni''. To je, prema riječima predsjednikova glasnogovornika Nikole Jelića, bio razlog zbog kojeg se nije pojavio.

Vezani članci Ministar obrane Mario Banožić Banožić o Milanovićevu potezu: "Nisam nikad cijenio samovolju, ali nemam ja tu što odobravati" Zoran Milanović Ured predsjednika objasnio zašto je Milanović bojkotirao obilježavanje akcije Maslenica: Naredio da se povuku i svi vojni zapovjednici

Umjesto njega svečanosti je nazočio savjetnik predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić. 

Na prigodnoj svečanosti Milanović je trebao biti u društvu ministra obrane Marija Banožića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga admirala Roberta Hranja. 

Napustio obljetnicu Bljeska u Okučanima

Nije ovo prvi put da predsjednik Milanović zbog obilježja HOS-a i ZDS napušta svečanosti. Isto se dogodilo u svibnju prošle godine u Okučanima na obilježavanju obljetnice akcije Bljesak. Tada je Milanović napustio svečanost jer je osoba koja je prije njega trebala položiti vijenac nosila majicu s natpisom HOS-a.

O svojem potezu tada se očitovao se na Facebooku.

"Ovdje se jedan od sudionika koji je trebao polagati vijenac prije mene skinuo u odoru sa znakom i grbom „Za dom spremni“, u tome ne želim sudjelovati. To je stvar organizatora koji je o tome mogao voditi računa i to je moj stav. Žao mi je, to je namjerna provokacija s kojom smo računali, ona se dogodila i ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ovo se nažalost moralo dogoditi jer je netko htio da se to dogodi. Ubuduće, gdje god bude ovakva situacija ja u tome neću sudjelovati", poručio je tada. 

 

Došao sam u Okučane odati počast onima koji su pali za Hrvatsku. Moji stavovi su poznati, govorim ih javno, bez namjere...

Objavljuje Zoran MilanovićPetak, 1. svibnja 2020.