Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HEROJSKI ZEC

Milanović odgovorio premijeru: "Aludirao je na to da sam ovisnik o kokainu? To može samo low life. Ja za kokain nemam novca"

Putovanja Zorana Milanovića - 4
Putovanja Zorana Milanovića - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Putovanja Zorana Milanovića - 4 Putovanja Zorana Milanovića - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Putovanja Zorana Milanovića - 2 Galerija 1/2 >>
Predsjednik Milanović odgovorio je premijeru Plenkoviću koji ga je nazvao piromanom prerušenog u vatrogasca. Milanović je premijera nazvao "nižim bićem".

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Iloka. U prigodnom obraćanju predsjednik je izrazio nadu da će zaštitne maske biti samo privremene.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima" Zoran Milanović I o Butkoviću Milanović: "Plenković nas uvlači u sukobe koje ne razumije"

"Volim koristiti maske bez natpisa jer to znači da će maske biti samo privremene, a ne kao jedan dužnosnik koji je imao masku s natpisom Republika Srpska i Srbija. Kad vidim maske s natpisima, tjeraju mi strah u kosti da je to trajno stanje i odjevni predmet", rekao je predsjednik te je komentirao i odnose sa Srbijom. 

"Ovdje smo na granici sa Srbijom, no koliko god da želimo suradnju i zajednički život, potrebna je i obostrana suradnja. Imali smo ogromnu štetu u ratu. Ovdje je to nepotrebno govoriti", kazao je Milanović, koji je nakon protokolarnog dijela dao izjavu za novinare i ponovo opleo po Plenkoviću.

Pozvao je premijera da kaže kako je on to 2016. godine sijao mržnju i agresiju te je komentirao premijerovu izjavu da se ponaša kao piroman prerušen u vatrogasca.

"On je puno vremena proveo na kroasanima u Parizu i Bruxellesu, ali... moramo se zezati. To znači da me drži odgovornim za napad? To su užasno teške optužbe. Priča o prepucavanju... ne, mi se ne prepucavamo. Ja nudim rješenja, a on se ponaša kao herojski zec.

Mogu ja početi sazivati generale, čelnike SOA-e, donositi zaključke koje nikoga ne obvezuju. Ja nudim sastanak", kazao je premijer komentirajući pismo koje je poslao premijeru s prijedlogom o sazivanju sjednice VSN-a. 

"50-godišnji muškarac aludirao je na to da sam ovisnik o kokainu? Nazvavši me šmrkavcem? Ja sam zaista mislio da je mislio da sam  šmrkavac. Imam problema s alergijama. To dovesti u vezu, to zaista može low life", rekao je predsjednik. 

Milanović je u utorak u pismu premijeru Andreju Plenkoviću predložio sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj bi se razmotrio utjecaj radikalizacije na stanje sigurnosti, a nakon napada na Markovu trgu.

"Premijer je rekao da se zemlja radikalizira i zato sam predložio sjednicu VSN. Ok, on to ne želi, on je odbio Hrvatsku, ne mene", uvjeren je predsjednik. 

"Odakle novinarima da se premijer sastao s predstavnicima DORH-a? Od mene", priznao je predsjednik i rekao: "Ne možeš mi raditi iza leđa! Nema prepucavanja. Ja ponudim suradnju, premijer se pravi lud i sutra me optuži.... Kako biste vi reagirali? Ja nudim suradnju, ti se praviš grbav, zbrišeš u Bruxelles i od tamo rigaš vatru. Pa ja mogu pitati samo na što si mislio kada si rekao da sijem mržnju 2016. godine? Rekao je da sam šmrkavac. Ja za kokain nemam ni novca", kazao je Milanović. 

Komentirao je posjet Mljetu. Naime, predsjednik je tamo bio ovog ljeta. Sletio je vojnim helikopterom te se ukrcao na jahtu. Dnevniku Nove TV to je potvrdio i dio otočana. Kažu da je toga dana bila prava opsada otoka.

"Premijer je letio samo 4 puta, kako kaže. Tko mu brani da se vozi helikopterom, već se vozika automobilom. I koji puta me to pitate za miloga Boga. Taj helikopter je u nekom programu. Mene voze. Ja ne mogu biti u sukobu interesa. Nije ni Plenković bio u sukobu interesa kad je išao u Helsinki. On je išao tamo na maturalac", komentirao je predsjednik svoj put na Mljet i Plenkovićev komentar na njegov put. 

Kazao je i da ne može komentirati je li uopće bio na Mljetu i da je taj podatak tajan. "Netko je iz MORH-a taj podatak doturio", smatra. 

Imao je i poruku za premijera. "Plenkoviću, ako možeš, leti, to je dobro za strah i za živce", poručio je. 

Komentirao je i rad ministra Ćorića rekavši da mu je ovaj preko Bernardića slao svoj CV i da je otišao u HDZ kada mu to nije prošlo."I za Plenkovića sam Milanović, a za Ćorića sam gospodin predsjednik RH", kazao je i dodao da Ćorić radi za Mađare i da je mađarski potrčko. 

Pogledajte obraćanje predsjednika Milanovića u Iloku. 

 

 

Pogledajte izjavu premijera predsjedniku Milanoviću.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene