Obavijesti Video Pretražite Navigacija
razmirice zbog sjednice vns-a

Plenković odbacio Milanovićev prijedlog pa ga nazvao piromanom prerušenim u vatrogasca: "Ovih 11 sigurno nije umrlo od karijesa"

Premijer Plenković komentirao je izjave predsjednika Milanovića i njegov zahtjev za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovao je ispred Društvenog doma u Baćinu na komemoraciji za nevine civilne žrtve. Nakon komemoracije komentirao je izjave predsjednika Milanovića. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković recite svoje mišljenje ANKETA Milanović ili Plenković: Tko bi bio bolji premijer? Andrej Plenković Pišem ti pismo Plenković odgovorio Milanoviću o šefu SOA-e, ali i Turudiću: "Nije mi jasno zašto ne poštujete postignuti dogovor"

"Što se tiče pisma koje je stiglo jučer, ja sam ga vidio u medijima prije nego što su ga donijeli u Ured, to je prvo. Drugo, mi smo na razini Vlade rekli da postoje tri načina na koje ćemo se boriti protiv radikalizacije i krenuli s tri aktivnosti. Prva je direktno vezana za ovaj slučaj, koji je javnost vidjela tek kada je policija objavila snimku napada na Banske dvore.

Jedan dio je i institucionalan. U četvrtak imamo Koordinaciju za sustav domovinske sigurnosti, a osim toga pojačat ćemo međuresornu suradnju. 

Treća točka je politička borba protiv radikalizma u društvu, protiv stranaka koje odobravaju i nalaze razumijevanja za akte terorizma koje smo vidjeli u ponedjeljak pred zgradom Vlade.

Kada budemo imali konkretnu podlogu, onda možemo razgovarati i o Vijeću. Ja ću mu odgovoriti pismeno i kada takav sastanak bude kvalitetno pripremljen, s obzirom na institucije, odlučit ćemo kad će se on održati", rekao je Plenković.

"Kada se steknu preduvjeti, tek onda možemo razgovarati o terminu susreta", napomenuo je. 

Za predsjednika je rekao da se ponaša kao piroman prerušen u vatrogasca. Ponovio je da predsjednik relativizira napad. 

"Ne relativiziramo koronu da kažemo da je to karijes, ovih 11 koji su umrli sigurno nisu umrli od karijesa. Na lijevom političkom spektru imali smo relativiziranje cijelog slučaja. A u ovom pismu vidimo sada da bi trebali razgovarati o tome. Ta vrsta transformacije je dobrodošla, a sastanak će biti kada mi procijenimo da je za to došlo vrijeme", ponovio je Plenković. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene