Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjave nakon sastanka

HDZ-ov Kapulica opalio po Milanoviću: "On je prevario birače i radi katastrofalne pogreške"

U HDZ-u je održan sastanak nakon kojeg su prisutni odgovarali na pitanja novinara. Jedna od tema bio je predsjednik Zoran Milanović.

Zajednica žena "Katarina Zrinski" HDZ-a održao je sastanak. U tijeku su, kako se doznaje, unutarstranački izborni procesi.

Pročitajte i ovo Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..." Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Predsjednica zajednice Nada Murganić nakon sastanka dala je izjavu za medije i odgovarala je na pitanja novinara. Kako je rekla, jedina je kandidatkinja za mjesto predsjednice.

Komentirala je iseljavanje i pandemiju. "Osobno me zabrinjava ono što se događa. Dolazim iz resora socijalne skrbi", rekla je Murganić.

"Bila sam na čelu ministarstva, demografskim procesima smo davali veliku pažnju, a oduvijek sam govorila da bilo koja mjera ne može odmah polučiti rezultate", rekla je Murganić.

Smatra da su potrebne sveobuhvatnije mjere kako bi se spriječilo daljnje iseljavanje.

"Ne može nitko govoriti da je korona bezazlena bolest. Ona je opasna, pogađa i mlađu generaciju", rekla je Murganić i dodala kako akteri koji podržavaju necijepljenje i nepridržavanje mjera pomažu građanima u neodgovornom ponašanju.

O izjavi Zorana Milanovića

U HDZ-u je tema bila i posljednja izjava predsjednika Zorana Milanovića o Ukrajini.

"Izrekao je ocjene o ukrajinskim agentima - a čiji agent je Zoran Milanović? On nije organ koji vodi vanjsku politiku RH. To nije njegova stvar", rekao je član Predsjedništva stranke Mario Kapulica.

"To nije stvar komunikacije. Mi smo imali razdoblje prilagodbe na komunikaciju Zorana Milanovića. Ovo je faza u kojoj on želi dovesti čitavu Hrvatsku na pozicije koje nit su europske, niti za NATO, niti hrvatske. To on ne može ni ne smije raditi. Zoran Milanović čitavu Hrvatsku drži u talačkoj krizi", dodao je.

"Ne može Predsjednik voditi oporbenu politiku u odnosu na Vladu i Sabor. To nisu njegove Ustavne ovlasti", rekao je Kapulica.

"On je na samom početku rekao da će biti neutralan, prevario je svoje birače sa svime što je rekao u kampanji i sada radi katastrofalne pogreške", kazao je Kapulica.

"Stavio se na stranu obrane rezultata onih koji su napravili gore od najgoreg i kritizira da je predsjednik hrvatske Vlade ukrajinski agent, ja se pitam - čiji je on agent?", dodao je.

"On je sudac, istražitelj, donosi presude, saziva tiskovne konferencije, daje sud o nekih slučajevima, neke suspektnosti i dalje...", rekao je Kapulica.

Komentirao poskupljenje energenata

Na pitanje o poskupljenju energenata kazao je da se o tome unutar HDZ-a i Vlade razgovara mjesecima.

"HDZ će napraviti sve kako bi zaštitila svoje građane od enormnog poskupljenja koje se najavljuje. Zainteresirani smo da se taj problem riješi", rekao je Kapulica.

"Kadgod se pojavi neki problem, adresa je - Vlada. Nećemo mijenjati adresu, ovo je osjetljiva situacija i mi ćemo je sigurno riješiti", rekao je.

"Šteti ugledu Hrvatske"

O predsjedniku Milanoviću govorio je i zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol. Na pitanje novinara hoće li hrvatski vojnici ići na istočne granice EU-a, navodi kako je to "potpuno izmišljena teza" koju je izmislio - Milanović.

"Provlači se teza da će hrvatski vojnici ginuti za nekog. To što on govori su potpune izmišljotine. Ovakve izjave rade veliku štetu Hrvatskoj", rekao je Sokol.

"Postavlja se pitanje - na koji način on tu štiti interese Republike Hrvatske. Zašto sramoti Hrvatsku u inozemstvu, izašao je potpuno izvan svih okvira. On čini sve kako bi našu situaciju otežao", dodao je Sokol.

"Hrvatska je bila za to da se poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, a ovo je samo još jedan način da se napada Vlada RH i šteti ugledu Hrvatske u svijetu", objasnio je Sokol.

O Frki Petešiću

Na novinarski upit o Zvonimiru Frki Petešiću kaže da se radi o - sramotnom slučaju.

"Čovjek plaća uredno prirez Gradu Zagrebu, ima boravište prijavljeno u Zagrebu, sve je potpuno čisto. To je jedna od tema koja je nametnuta. Gospodin se borio za Hrvatsku, lobirao za nju, da se njega na taj način povlači po javnosti? To je sramota", rekao je Sokol.

"Slučajeva počinjenja kaznenih djela ima u svim strankama. HDZ tu ima nikakav stupanj za korupciju, a to što je netko u nečemu ubačen ili nije, to će procesuirati nadležna tijela", kazao je Sokol.

"Neka institucije odrade svoj dio posla pa ćemo mi dalje vidjeti. Nema nedodirljivih", istaknuo je. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene