Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolinda Grabar Kitarović

'To nije pravi put kako tvrdi Josipović, nego put u propast'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović ponovila je na predizbornom skupu u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru, kako tvrdi njezin protukandidat Ivo Josipović.

"To nije pravi put, to je put u propast", poručila je Kolinda Grabar Kitarović i dodala kako njezin program "nije utemeljen na floskulama i pravničkim odredbama, nego na stvarnom životu u Hrvatskoj".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obraćanje Ivana Sinčića 'Ponosan sam na vas, napravili smo nemoguće' Slika nije dostupna Na misi u katedrali Predsjednički kandidati zaželjeli - sretan Božić!

Okupljene članove i simpatizere HDZ-a, koji su do kraja ispunili dvoranu, pozvala je da na predsjedničkim izborima 28. prosinca naprave snažan zaokret. "Ne smijemo više dopustiti da nesposoban i odljuđen predsjednik vlade kaže da Hrvatska nikada neće biti bogata država", istaknula je Grabar Kitarović, ocijenivši da je problem u Zoranu Milanoviću i Ivi Josipoviću, koji su "lice i naličje iste medalje".

Josipoviću je poručila kako mu je vrijeme da se vrati na Pravni fakultet "i tamo nastavi raditi pravne poslove i razmišljati o nekakvim ustavnim promjenama".

Evo kakav su dojam kandidati ostavili na građane!

Njegovu inicijativu ustavnih promjena nazvala je "čistom obmanom". "Ako nakon pet godina mandata kaže da su potrebne institucionalne promjene, sam sebe proglašava nesposobnim. Traži novi mandat kako bi sjedio u svom uredu i izmišljao nove odredbe, koje neće donijeti ništa narodu, donijet će samo nove ovlasti njemu koji nije znao koristiti ni postojeće", ustvrdila je.

Okupljenim članovima i simpatizerima HDZ-a predstavila je svoj program koji se, kaže, temelji na postojećim ovlastima i neposrednom izboru predsjednice, a poručila je i kako se ne želi otuđiti od naroda jer je to najgore što političar može učiniti.

Na predizbornom skupu HDZ je ujedno proslavio 25. obljetncu utemeljenja zagrebačke stranačke organizacije, a "inventuru" prvih 25 godina HDZ-a iznio je predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

Ponovio je da je HDZ stožerna stranka hrvatskog naroda, koju je utemeljio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman. "Neki pričaju o krivim politikama na ovim prostorima, no Tuđman i HDZ donijeli su slobodu riječi i parlamentarizam u kojem su svoju politiku mogli izražavati i oni koji Hrvatsku nikada nisu htjeli, voljeli ni željeli", rekao je Karamarko.

Podsjetio je da je SDP napustio saborsku sjednicu na kojoj je izglasana neovisnost Hrvatske te ocijenio da "ruka pomirbe koju je pružio Tuđman nije naišla na isti takav prijem". "To smo vidjeli u dva navrata, kada je takozvana socijaldemokracija, koja je lažna ljevica i ništa drugo do jugonostalgija i jugofilija, počela iz temelja mijenjati vrijednosti stvorene 90-ih", ustvrdio je.

Karamarko tvrdi da se SDP nije odrekao ni jednog komunističkog zlodjela počinjenog nad hrvatskim narodom, a zamjera im i što, zajedno s Tuđmanovim, na Dan državnosti pohode i grob Ivice Račana te spomenik palim borcima. "Pa dobro, zar stvarno netko misli da smo maloumni? Račan je HDZ nazivao strankom opasnih namjera jer smo htjeli neovisnu Hrvatsku, a Tuđman ju je ostvario", kazao je Karamarko.

Naglasio je da je HDZ ponovno na Tuđmanovoj crti te da s nje više nema povlačenja. Poručio je kako HDZ mora pobijediti na predsjedničkim, a potom i na parlamentarnim izborima, istaknuvpi kako nije svejedno hoće li Hrvatska imati predsjednika koji će u svibnju posjetiti Bleiburg ili u srpnju biti u Srbu, gdje su četnici počinili zločin nad Hrvatima.

Skupu u Lisinskom nazočili su i predstavnici HDZ-ovih koalicijskih partnera. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene