Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Družio se s građanima

Josipović: Ustavni okvir je preuzak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednički kandidat Ivo Josipović u srijedu je u Rijeci izjavio da je struktura države, kakva je postavljena sadašnjim Ustavom, bila dobra za vremena u kojima smo učili demokraciju i učvršćivali državu, ali da je danas taj okvir preuzak i da je krajnje vrijeme da se promijeni.

Ivo Josipović je to rekao odgovarajući na novinarsko pitanje kako to da zaziva promjene, a ustvari je predsjednik pet godina i Vlada je SDP-ova.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Slika nije dostupna Čestitao Grabar-Kitarović Otkrio što je Josipoviću nedostajalo za pobjedu!

'Struktura države, kakva je postavljena sadašnjim Ustavom, bila je dobra za vremena u kojima smo tražili i učili demokraciju, tražili međunarodno priznanje i zapravo učvršćivali državu. Međutim, danas je taj okvir preuzak i vidimo da država koči, i državni ustroj, kako regionalni ustroj, odnosno lokalna samouprava, tako i centralna država - koči i demokraciju i efikasnost države i samo gospodarstvo', ustvrdio je.

Upravo zato, nastavio je Josipović, 'mislim da je krajnje vrijeme da taj okvir promijenimo. Ta mogućnost otvorila se nakon što smo ušli u EU, prije toga se to nije moglo učiniti, jer bismo zapravo morali obnoviti pregovore. Ali, sada je vrijeme da Hrvatska postane jedna dobra, efikasna, poslovno usmjerena država u kojoj ćemo otvoriti puno, puno novih radnih mjesta', rekao je Josipović.

Josipović odgovorio HDZ-u: 'Mnogi glasuju za HDZ i za mene'

Predsjednički kandidat Ivo Josipović se na riječkom Korzu i na rivi družio s građanima. Svima je zaželio puno ljubavi, prijateljstva, radosti i sreće, a državi ozbiljne reforme nakon kojih će, kako je rekao, naše društvo biti s više demokracije, država efikasnija, gospodarstvo bolje, s novim radnim mjestima i poslovnom perspektivom za mlade.

Novinare je zanimalo i to kako komentira izjavu potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadine da bi njegov uspjeh u prvom krugu izbora bio puno manji da nije bilo Primorsko-goranske i Istarske županije, a Josipović je kazao 'sasvim sigurno'.

'Zahvaljujem svima koji su glasali i dali svoj glas tada za broj dva i, naravno, onima koji će dati glas za broj jedan na idućoj listi', rekao je dodavši da je 'pobjeda bila slatka', da je zadovoljan s njom i da se nada da će tako ostati i u drugom krugu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene