Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je treba li povećati predsjedničke ovlasti, naglasila da se ne boji niti srami bilo kakvog posla, a na kraju intervjua je i zapjevala.


''Ne'', rezolutno je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila na pitanje treba li mijenjati predsjedničke ovlasti, što je predložio njezin protukandidat Miroslav Škoro. ''Autoritet predsjednika ne proizlazi iz formalnih ovlasti, već iz djelovanja te osobe. Iskreno da vam kažem, i ja bih ponekad rado htjela imati veće ovlasti, ali Hrvatska treba biti parlamentarna demokracija, doista parlamentarna. Mislim da treba ići k jačanju ovlasti Sabora i jačanju svijesti i uloge svakog saborskog zastupnika, a ne jačanju vlasti pojedinca'', rekla je šefica države.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović o pomilovanju Bandića (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar-Kitarović na pitanje o Bandiću: ''Jeste li ozbiljni novinari ili Radio Mileva?'' Oleg Butković (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Oleg Butković o koaliciji HDZ-a i HNS-a: "Ma to je sve živa žalost"

U intervjuu za HKR dodala je da je nije ni strah ni sram bilo kakvog posla. ''Sve sam radila u životu, bila sam i dadilja, u Americi sam čistila i kuće kako bih zaradila malo sa strane, predavala sam engleski jezik, penjala sam se kroz sustav, neki su se tome ismijavali, tajnica, da'', rekla je Kolinda Grabar-Kitarović i naglasila da svoju budućnost i zlatne godine vidi u Hrvatskoj. 

Predsjednica je rekla da će premijer Andrej Plenković morati krenuti u rekonstrukciju Vlade zbog odlaska ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović-Burić. Dodala je da je njegova stvar i stvar koalicije do koje će mjere ići rekonstrukcija Vlade te da se u to neće miješati.

Na pitanje kada počinje ljudski život, odgovorila je da je to začećem. ''Za mene kao majku, to mogu posvjedočiti, taj osjećaj kada vidite ultrazvuk, kada čujete otkucaje srca, to se ne može opisati. U tom trenutku, u prvoj i drugoj trudnoći sam se rasplakala od sreće'', rekla je.

Rekla je da povremeno, najčešće u automobilu, sluša Katolički radio. ''Neki dečki koji su u mojoj pratnji slušaju redovito i mole krunicu'', dodala je Predsjednica.

Prisjetila se da je ministrirala kad je bila mlada te rekla da joj je omiljena duhovna pjesma – "Krist na žalu" koju je, kako je naglasila, volio i papa Ivan Pavao II. Na kraju ju je i zapjevala.