Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražili smo

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Brijunima: Evo gdje provodi odmor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon posjeta Umagu i praćenja finala ATP-a predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otišla je na odmor na Brijune. U vojnom kompleksu Peneda boravit će do 2. kolovoza, a troškove će osobno podmiriti.

Daleko od očiju javnosti, u miru i tišini, iza dobro čuvane ograde vojnog kompleksa odmara se hrvatska Predsjednica. Vojnom objektu Peneda naša kamera se nije mogla previše približiti, jer naime Predsjednica boravi unutar samog vojnog objekta koji su prilagođeni vojnim potrebama, nikako nisu luksuzno mjesto za odmor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sigurnost je najvažnija Privatno ili u državne rezidencije? Provjerili smo gdje će ljetovati državni vrh Slika nije dostupna Vojni objekt Peneda Predsjednica će ljetovati na Brijunima, troškove snosi sama

Kompleksom se Predsjednica i njezini gosti kreću električnim automobilima. Unutar ograde osigurano je sve kako, ako ne želi, ne mora ni izlaziti. vojni kompleks Peneda površine je 1500 četvornih metara a unutar samog kompleksa nalaze se i četiri objekta. Apartman u kojem boravi predsjednica opremljen je kućanskim aparatima što joj daje mogućnost da si odmor s obitelji organizira sama.

Tako će, ako bude željela moći sama i kuhati. Ipak, za sad su, saznajemo, prioritet knjige i priprema doktorata. A sa svojim je Uredom i savjetnicima u kontaktu ne bi li popratila aktualne političke događaje. Predsjednica je u vojnom objektu već boravila, a kada je, kako doznajemo, birala mjesto za odmor na Brijunima u obzir nisu dolazile ni jedna od rezidencijalnih vila.

One su ipak izloženije i vjerojatno bi imala manje privatnosti. Peneda, osim što je posebno čuvan kompleks, okružen je i kamerama. Ipak, Predsjedničin boravak na brijunima ne remeti dnevne posjete Brijunima. Na otoku osim onih uobičajenih, nema dodatnih mjera ni zabrana kretanja po otoku.

Turisti koji posjete Brijune su oduševljeni i puni dojmova koje možete vidjeti u video prilogu. Time se vjerojatno vodila i Predsjednica. Posebno mjesto s toliko različitosti. Tako blizu, a ipak odvojeno od turističkih gužvi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene