Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je sedamnaest generala i visokih civilnih službenika iz Sjedinjenih Američkih Država. S njima je razgovarala o odnosima dviju država, posebno mogućnosti suradnje Hrvatske i Amerike, kao strateških partnera u obrambenom području. Povjesničarku Esther Gitman odlikovala je zbog promicanja istine o hrvatskoj povijesti. Gitman, koja je preživjela holokaust, proučava i Alojzija Stepinca.

Galerija


"Posebno smo ponosni što ste kao ugledna povjesničarka posvetili svoj rad istraživanju hrvatsko-židovske povijesti i disertacijom pod nazivom "Spašavanje Židova u Nezavisnoj državi Hrvatskoj 1942.-1945." svratili pozornost svjetske javnosti na tu iznimno važnu temu", rekla je ovom prigodom Kolinda Grabar-Kitarović. 

Vezani članci Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Vučić: "Tražio sam od Grabar-Kitarović da ne koristi termin velikosrpska agresija, ali i ona je od mene tražila..." Bivši savjetnik Predsjednice Mate Radeljić (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Mate Radeljić za DNEVNIK.hr: ''Podmeću mi s Pantovčaka, Predsjednica glumi žrtvu osvetoljubivog savjetnika''

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr