Obavijesti Video Pretražite Navigacija
parlamentarni izbori 2024.

Predizborna utrka je počela! Peđa Grbin objavio početak kampanje, objasnio i što je SDP-ov fokus

Aktualno Galerija Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Foto: Dnevnik Nove TV SDP u Varaždinu - 1 SDP u Varaždinu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV SDP u Varaždinu - 2 SDP u Varaždinu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 SDP u Varaždinu - 3 Galerija 1/4 >>
SDP je u Varaždinu održao tematsku konvenciju županijskog ogranka stranke, koja je poslužila i kao ulazak u predizbornu kampanju. Pred više od 500 članova vodstvo stranke govorilo je o pravu na dostojanstven život i borbi protiv siromaštva. Najčešće su spominjali visoke troškove života u Hrvatskoj i - korupciju.

"Onda se postavlja pitanje Vladi i premijeru kada govore o A rejtingu. Ja samo postavljam - Žive li građani po tom A rejtingu? Jesu li nam mirovine po A rejtingu? Jesu li nam plaće po A rejtingu? Nisu", komentirao je Boris Lalovac.

"A Plenković, što on kaže? Curica mu se zahvaljuje što joj je platio ručak. Pazi, molim te. A curica ne zna da možda taj ručak nije pojela na račun Plenkovića, nego na račun svojih roditelja jer njeni roditelji uplaćuju u proračun s kojim onda Plenković radi sve što radi", naglasila je Mirela Ahmetović.

Pročitajte i ovo Očevid na mjestu eksplozije u zagrebačkom Rudešu - 3 oštećeni auto i pročelje zgrade Još jedna eksplozija u zagrebačkom Rudešu: Policija otkrila o čemu se radi

Uživo se iz Varaždina javio reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić koji je razgovarao s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom

"Ako je itko imao dvojbe je li kampanja počela, onda je ovaj proračun o kojem smo prije nekoliko dana raspravljali u Hrvatskom saboru to trebao svakome otkloniti. Kampanja je počela, jedino što ne znamo je kada će biti izbori", odgovorio je Grbin na pitanje je li počela predizborna kampanja.

Objasnio je i što će biti sadržaj kampanje. "Normalno je da se ozbiljna politička stranka fokusira na to kako će omogućiti da plaće u Hrvatskoj i da mirovine u Hrvatskoj budu veće. To nije jedina stvar.

Pročitajte i ovo Joso Gracin Joka tuga u HGSS-u Tužan opraštaj od omiljenog kolege: "Još jedan anđeo iz redova HGSS-a pazi na nas"

Kada govorimo o dostojanstvo, dostojanstvo je i vaše kada radite svoj posao da vas premijer ne vrijeđa. Kada mu postavite pitanje da vas ne pljuje, ne nabacuje svakakvo blato jer radite svoj posao", komentirao je i dodao da im je važna i borba za slobodu govora te da građani moraju znati što se u zemlji događa i kada ih se krade.

Iako je u istraživanju Crobarometar Grbin u top pet najnepopularnijih političara, Grbin je rekao da parlamentarni izbori nisu izbori za miss simpatičnosti.

Što je Grbin rekao o suočavanju s premijerom i dodirnim točkama te različitostima s Možemo i koalicijskim partnerima, pogledajte u prilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene