Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teško je i samo zamisliti kako je to ostati bez krova nad glavom, bez svega što si imao. Upravo se to jutros dogodilo jednoj obitelji iz Stare Lipe kraj Požege. U požaru im je izgorjela kuća. Posjetila ih je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.


Nitko srećom, nije stradao, no kuća je izgorjela do temelja.

Vezani članci Kanader u gašenju požara Zaustavljeno širenje požara na Korčuli: "Optimistični smo, ali imamo još puno posla. Odredit ćemo dežurstva za iduće dane" Slika nije dostupna Istra: U izgorjeloj kući pronađeno tijelo 80-godišnje žene

"Djeca i baka će prespavati kod prijatelja u Požegi, a muž i ja tu kod susjeda. Pojedinci su nam ponudili pomoć u ovom teškom trenutku", kazala je Anđelka Momirov Pašalić, vlasnica izgorjele kuće.

"Zapalila se špajza. Baka je prvo izlazila van i gledala zašto psi laju, ali je mužu bilo čudno što ona toliko šeće i psi laju, pa je izašao van. Tada je vidio da špajza gori i ušao u kuću i rekao nam da svi izađemo van i da zovemo vatrogasce. Nazvala sam vatrogasce i pokušala nešto spasiti, ali sve je u trenu nestalo", ispričala je Anđelka. 

"Nakon očevida je utvrđeno je da je požar izazvao kvar na hladnjaku. Sve je izgorjelo, djeca su ostala bez knjiga, bez odjeće... Telefonski sam se čula s gradonačelnikom Požege, rekao mi je da će službe sutra razgovarati s obitelji i da će im ponuditi smještaj u jednom od gradskih stanova ili pomoći pri plaćanju najma. No, sve je to tek - privremeno rješenje", izvijestila je iz Stare Lipe reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr