Obavijesti Video Pretražite Navigacija
povjerenstvo istražuje

Smije li Jandroković povesti sina na Euro Vladinim zrakoplovom? "Smjernice smo donijeli još za prvenstvo u Rusiji"

Ines Pavlačić
Ines Pavlačić Foto: DNEVNIK.hr
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je u ponedjeljak predmet protiv predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića jer je na utakmicu Hrvatske i Španjolske u Berlinu državnim avionom povezao svoga sina.

O svemu se očitovala zamjenica predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koja je rekla kako nije istina da bivši sazivi Povjerenstva nisu otvarali postupke u slučaju Katra i drugim sličnim situacijama kada su se bavili putovanjima dužnosnika.

Govoreći konkretno o ovom slučaju, rekla je da je predmet jučer otvoren. "Ali nije donesena odluka hoćemo li taj postupak i pokrenuti. To ovisi o tome što ćemo utvrditi", kazala je Ines Pavlačić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićeni su Drama na nebu iznad Hrvatske: Potukli se pijani putnici, letjele šake, intervenirala policija

"Imali smo niz medijskih upita, ali i upita građana. Zbog prava javnosti na informaciju o ponašanju dužnosnika Povjerenstvo je otvorilo predmet", istaknula je i naglasila kako bi o ishodu zasad bilo neozbiljno govoriti. "Najprije moramo skupiti dokumentaciju, ispitati sve i onda donijeti odluku", rekla je.

"Povjerenstvo je dalo smjernice o postupanju još kod prvenstva u Ruskoj Federaciji, tako da ćemo i ovdje ispitati svaku mogućnost i propisati neke smjernice", naglasila je Ines Pavlačić. Naglasila je trenutačno kako prikupljaju svu dokumentaciju temeljem koje će donijeti odluku. "Bilo bi vrlo neozbiljno da sada prejudiciramo neku odluku prije no što ispitamo i propitamo sve informacije." 

Pročitajte i ovo Zagrebačka bolnica Rebro Najnovije informacije Legionela u zagrebačkoj bolnici: Umrlo troje zaraženih pacijenata

Pročitajte i ovo EURO 2024 PUT PREMA FINALU EURO 2024: RASPORED nokaut faze i rezultati svih utakmica prvenstva

Jandroković je u utorak u Saboru objasnio okolnosti odlaska na Europsko prvenstvo te je tvrdio da nije napravio ništa suprotno pravilima, već se ponašao isto kao što je bila praksa u Katru 2022. godine te je također upitao i zašto Povjerenstvo u istim slučajevima nije otvorilo postupak protiv drugih dužnosnika, iako su i oni vodili članove obitelji.

Što se tiče Vladina službenog aviona, Jandroković je objasnio da se od vremena Franje Tuđmana pa Ive Sanadera, Jadranke Kosor, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića svaki put na takva događanja išlo i službenim avionom.

Aktualno NATO zaprijetio svjetskoj sili: "Platit će zbog potpore ratu!" NATO borbeni avion NATO borbeni avion Foto: Afp NATO borbeni avion NATO borbeni avion Foto: Afp NATO borbeni avion NATO borbeni avion Foto: Afp NATO snage NATO snage Foto: Afp +0 Jens Stoltenberg Svijet NATO zaprijetio svjetskoj sili: "Platit će zbog potpore ratu!" 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene