Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučuje o slučaju ministrice gospodarstva Martine Dalić, čiji je suprug u Upravi Ine, ali i o Zoranu Milanoviću koji je osnovao konzultantsku tvrtku.


Treba li se ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić izuzeti od odlučivanja o Ini jer je njezin suprug, Niko Dalić, u Upravi te tvrtke - upute i smjernice o tome dat će joj i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Posla imaju i oko Zorana Milanovića, koji je osnovao konzultantsku tvrtku. Iako su iz SDP-a priopćili da je Milanović prenio upravljačka prava na odvjetničko društvo, u sudskom registru je i dalje direktor tvrtke.

"Jedna je zabrana članstva dužnosnika u upravi trgovačkog društva, odnosno obavljanja funkcije direktora, a posve druga je obveza prijenosa upravljačkih prava koja proizlaze iz vlasništva. Na koji način i u kojoj mjeri je Zoran Milanović kao zastupnik u Hrvatskom saboru postupao u skladu s ovim obvezama i ograničenjima to će se utvrditi u postupku iz nadležnosti Povjerenstva", kaže Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Vezani članci Nataša Novaković Povjerenstvo za sukob interesa zaprimilo dvije prijave protiv ministra Paladine Boris Vujčić, guverner Narodne banke (Foto: Dnevnik.hr) Guverner HNB-a ipak pod povećalom Povjerenstva zbog mađarskog dara teškog pola milijuna kuna

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju