Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primitak nedopuštenog dara?

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa istražuje Predsjednicu zbog privatnog pregleda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet vezan za odobreni popust na liječnički pregled predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u klinici Radiochirurgia Zagreb, a što upućuje na mogući primitak nedopuštenog dara.

"Povjerenstvo će u navedenom predmetu prikupiti potrebne podatke i dokumentaciju relevantnu za utvrđivanje činjenica i donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv navedene dužnosnice", poručuju iz Povjerenstva.

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

Predsjednicu Povjerenstva Natašu Novaković zatražili smo i dodatno pojašnjenje no poručila je kako danas nema namjeru komentirati otvaranje slučaja. 

Podsjetimo, Predsjednica je prošloga petka u Poliklinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedelje obavila magnetsku rezonanciju cijelog tijela i to je platila 6160 kuna. Iz računa koji je u posjedu portala DNEVNIK.hr vidljivo je da je šefica države dobila popust od 20 posto. Pregled u privatnoj poliklinici koji je obavila šefica države stoji 7700 kuna.

Predsjednica je tako dobila popust na koji drugi građani nemaju pravo. Time je ostvarila uštedu od najmanje 1540 kuna (koliko je navedeno kao popust), ako ne i više (zbog razlike u cijeni navedene na računu i one koju su nama ponudili). Kao dužnosnica ne smije primiti dar veći od 500 kuna, a u ovom slučaju taj je iznos premašila barem tri puta.

Aktualno Glasnogovornik varaždinskog ŽDO-a: "Imam informacije o tome kako se Smiljana Srnec branila, ali..." Igor Pavlic, glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu o ubojstvu Smiljane Srnec (Foto: Dnevnik.hr) Igor Pavlic, glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu o ubojstvu Smiljane Srnec (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Darko Galić, glasnogovornik varaždinskog ŽDO-a (Foto: Dnevnik.hr) Crna kronika Glasnogovornik varaždinskog ŽDO-a: "Imam informacije o tome kako se Smiljana Srnec branila, ali..." 1/2 >>

Aktualno DNEVNIK.hr u posjedu računa Predsjednice iz privatne poliklinike: Evo koliko je platila pregled +0 Račun Predsjednice iz privatne poliklinike (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska DNEVNIK.hr u posjedu računa Predsjednice iz privatne poliklinike: Evo koliko je platila pregled 1/1 >>

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene