Povjerenstvo otvorilo predmet zbog pregleda Predsjednice (Foto: PIXSELL)
Povjerenstvo otvorilo predmet zbog pregleda Predsjednice (Foto: PIXSELL) Foto: Pixsell

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet vezan za odobreni popust na liječnički pregled predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u klinici Radiochirurgia Zagreb, a što upućuje na mogući primitak nedopuštenog dara.


"Povjerenstvo će u navedenom predmetu prikupiti potrebne podatke i dokumentaciju relevantnu za utvrđivanje činjenica i donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv navedene dužnosnice", poručuju iz Povjerenstva.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Pojavile se stare fotografije Kolinde Grabar-Kitarović: Ovako je izgledala prije 15 godina Ornela Vištica - 3 Nekad najseksi Hrvatica uživjela se u lik bivše hrvatske predsjednice: "Tu je puno posla, slušam njen glas, upijam pokrete"

Predsjednicu Povjerenstva Natašu Novaković zatražili smo i dodatno pojašnjenje no poručila je kako danas nema namjeru komentirati otvaranje slučaja. 

Podsjetimo, Predsjednica je prošloga petka u Poliklinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedelje obavila magnetsku rezonanciju cijelog tijela i to je platila 6160 kuna. Iz računa koji je u posjedu portala DNEVNIK.hr vidljivo je da je šefica države dobila popust od 20 posto. Pregled u privatnoj poliklinici koji je obavila šefica države stoji 7700 kuna.

Predsjednica je tako dobila popust na koji drugi građani nemaju pravo. Time je ostvarila uštedu od najmanje 1540 kuna (koliko je navedeno kao popust), ako ne i više (zbog razlike u cijeni navedene na računu i one koju su nama ponudili). Kao dužnosnica ne smije primiti dar veći od 500 kuna, a u ovom slučaju taj je iznos premašila barem tri puta.

Glasnogovornik varaždinskog ŽDO-a: "Imam informacije o tome kako se Smiljana Srnec branila, ali..."

DNEVNIK.hr u posjedu računa Predsjednice iz privatne poliklinike: Evo koliko je platila pregled