Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović platila je 6160 kuna pregled u privatnoj poliklinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedelje. Iz računa koji je u posjedu portala DNEVNIK.hr vidljivo je da je šefica države dobila popust.

Galerija


Račun koji je dostavljen portalu DNEVNIK.hr vidljivo je da je puna cijena pregleda (magnetska rezonancija cijelog tijela - screening) 7700 kuna. Odobren je popust od 20%, pa je račun umanjen za 1540 kuna, a Predsjednica je platila 6160 kuna.

Vezani članci Gordan Jandroković (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Jandroković o mogućoj sabotaži predsjedničkih izbora iz redova HDZ-a: "Ne isključujem tu opciju" Miroslav Šeparović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednik Ustavnog suda o izjavi Predsjednice: "Iznenađen sam, ona nema ovlasti pozivati Ustavni sud"

Predsjednica je u ponedjeljak potvrdila da je, zbog genetskih predispozicija za karcinom, bila na preventivnom pregledu u privatnoj poliklinici.

“Nažalost, imam neke genetske predispozicije, od mojih četvero baka i djedova, troje ih je umrlo od raka. Tako da ja svake godine radim magnetnu rezonanciju dojki i unutarnjih organa“, rekla je Grabar-Kitarović.

Jedno od pitanja koje se odmah otvorilo jest zašto privatna klinika, a ne javna zdravstvena ustanova. Predsjednica se odlučila za tu polikliniku jer je vodi liječnik koji ju je godinama liječio u javnom zdravstvu, odgovorili su s Pantovčaka.

Nakon toga postavilo se pitanje i je li sama platila pregled, a iz Ureda su odgovorili da je platila sama, ali da nemaju saznanja o iznosu.

Račun Predsjednice iz privatne poliklinike (Foto: Dnevnik.hr)
Račun Predsjednice iz privatne poliklinike (Foto: Dnevnik.hr)

Dva dana javnost je spekulirala o mogućim scenarijima, ali objavom računa vidljivo je da je Predsjednica platila pregled.

Odobrava li Poliklinika svima popust, nismo uspjeli provjeriti jer se ne javljaju na telefon.

Osumnjičena za ubojstvo sestre: Smiljani Srnec određen jednomjesečni istražni zatvor