Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović platila je 6160 kuna pregled u privatnoj poliklinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedelje. Iz računa koji je u posjedu portala DNEVNIK.hr vidljivo je da je šefica države dobila popust.

Galerija


Račun koji je dostavljen portalu DNEVNIK.hr vidljivo je da je puna cijena pregleda (magnetska rezonancija cijelog tijela - screening) 7700 kuna. Odobren je popust od 20%, pa je račun umanjen za 1540 kuna, a Predsjednica je platila 6160 kuna.

Vezani članci Poljubac za kraj Po čemu će građani pamtiti Grabar-Kitarović? Jedni ističu kako je bila prva žena na čelu države, a drugi se prisjećaju nogometne utakmice i njezinih vokalnih nastupa Analiza mandata Kolinde Grabar-Kitarović - 11 Pet godina mandata Kolinde Grabar Kitarović: Uspon i pad prve hrvatske predsjednice

Predsjednica je u ponedjeljak potvrdila da je, zbog genetskih predispozicija za karcinom, bila na preventivnom pregledu u privatnoj poliklinici.

“Nažalost, imam neke genetske predispozicije, od mojih četvero baka i djedova, troje ih je umrlo od raka. Tako da ja svake godine radim magnetnu rezonanciju dojki i unutarnjih organa“, rekla je Grabar-Kitarović.

Jedno od pitanja koje se odmah otvorilo jest zašto privatna klinika, a ne javna zdravstvena ustanova. Predsjednica se odlučila za tu polikliniku jer je vodi liječnik koji ju je godinama liječio u javnom zdravstvu, odgovorili su s Pantovčaka.

Nakon toga postavilo se pitanje i je li sama platila pregled, a iz Ureda su odgovorili da je platila sama, ali da nemaju saznanja o iznosu.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)
Račun Predsjednice iz privatne poliklinike (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Dva dana javnost je spekulirala o mogućim scenarijima, ali objavom računa vidljivo je da je Predsjednica platila pregled.

Odobrava li Poliklinika svima popust, nismo uspjeli provjeriti jer se ne javljaju na telefon.

Osumnjičena za ubojstvo sestre: Smiljani Srnec određen jednomjesečni istražni zatvor