Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović platila je 6160 kuna pregled u privatnoj poliklinici Radiochirurgia Zagreb iz Svete Nedelje. Iz računa koji je u posjedu portala DNEVNIK.hr vidljivo je da je šefica države dobila popust.

Galerija Račun Predsjednice iz privatne poliklinike (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) +0 Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Račun koji je dostavljen portalu DNEVNIK.hr vidljivo je da je puna cijena pregleda (magnetska rezonancija cijelog tijela - screening) 7700 kuna. Odobren je popust od 20%, pa je račun umanjen za 1540 kuna, a Predsjednica je platila 6160 kuna.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Bivša predsjednica dala podršku Barakudama, odmah se zaredali oduševljeni komentari: "Što bi druge zemlje dale..." Kolinda Grabar-Kitarović Politico o bivšoj predsjednici kao kandidatkinji za čelo NATO-a: ''Može se pohvaliti jednim od najimpresivnijih životopisa''

Predsjednica je u ponedjeljak potvrdila da je, zbog genetskih predispozicija za karcinom, bila na preventivnom pregledu u privatnoj poliklinici.

“Nažalost, imam neke genetske predispozicije, od mojih četvero baka i djedova, troje ih je umrlo od raka. Tako da ja svake godine radim magnetnu rezonanciju dojki i unutarnjih organa“, rekla je Grabar-Kitarović.

Jedno od pitanja koje se odmah otvorilo jest zašto privatna klinika, a ne javna zdravstvena ustanova. Predsjednica se odlučila za tu polikliniku jer je vodi liječnik koji ju je godinama liječio u javnom zdravstvu, odgovorili su s Pantovčaka.

Nakon toga postavilo se pitanje i je li sama platila pregled, a iz Ureda su odgovorili da je platila sama, ali da nemaju saznanja o iznosu.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Račun Predsjednice iz privatne poliklinike (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Dva dana javnost je spekulirala o mogućim scenarijima, ali objavom računa vidljivo je da je Predsjednica platila pregled.

Odobrava li Poliklinika svima popust, nismo uspjeli provjeriti jer se ne javljaju na telefon.

Osumnjičena za ubojstvo sestre: Smiljani Srnec određen jednomjesečni istražni zatvor Smiljana Srnec ide u jednomjesečni istražni zatvor (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Smiljana Srnec ide u jednomjesečni istražni zatvor (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Smiljana Srnec ide u jednomjesečni istražni zatvor (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) +6 Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju