Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MEDIJACIJA

Juričan nakon partije golfa objasnio otkud on na sastanku s Vukovićem i Benčić

Dario Juričan
Dario Juričan Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što je Ante Samodol u svojem blogu spomenuo redatelja Darija Juričana napisavši da je došao u sjedište Holdinga i s Vukovićem otišao kod Sandre Benčić u sjedište Možemo, pojavilo se pitanje kako se i zašto on našao na tom sastanku, o čemu već danima različiti akteri daju oprečne informacije. U četvrtak se napokon i on sam oglasio.

''Svrha mog dolaska na sastanak u ponedjeljak, 4. listopada 2021., bila je medijacija među stranama. Žao mi je što je došlo do medijskog prepucavanja, a ja u istome ne namjeravam sudjelovati'', poručio je Dario Juričan, koji je prije nekoliko dana, kada su ga mediji tražili objašnjenje, poručio da igra golf do srijede.

Pročitajte i ovo Što povezuje Holding, Možemo i Darija Juričana? - 3 Uskoro Holdingov plan Što je Juričan radio na sastanku s Benčić i Vukovićem? ''Nitko nije prolaznik, nema slučajnosti''
Pročitajte i ovo Sandra Benčić PRIJATELJI Benčić o sastanku sa smijenjenim predsjednikom Uprave Holdinga: "Nazvao me Juričan i rekao da Vuković želi sastanak. Da smo znali..."

''Također, nisam imao uvid u izbor predsjednika Uprave Zagrebačkog Holdinga bilo kojom radnjom, niti sam imao saznanja tko će biti odabran za predsjednika Uprave. Kao medijatoru među stranama, za mene je ta priča završena njihovim razlazom. Stranama želim puno uspjeha u daljnjem radu za dobrobit Grada Zagreba i u javnom interesu građana'', zaključio je Juričan u izjavi medijima poslanoj u četvrtak, a više detalja mogao bi dati na konferenciji za medije koja bi trebala biti u  četvrtak poslijepodne povodom presude Visokog upravnog suda u slučaju promjene imena Darija Juričana u Milan Bandić.

Prema definiciji, mirenje ili medijacija (lat. mediare = 'posredovanje') je metoda za konstruktivno, strukturirano i dobrovoljno rješavanje ili izbjegavanje sukoba ili spora. Stranke u mirenju (medijanti) žele uz pomoć treće nepristrane osobe (medijatora) postići prihvatljiv sporazum koji je u skladu s njihovim potrebama i interesima.



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene