Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESTAO AVION

Potraga se nastavlja i u noćnim satima: "Vremenski uvjeti su takvi da ne možemo koristiti ništa od sredstava koja su nam na raspolaganju"

Policija, specijalci, gorska služba spašavanja, stotine ljudi s dronovima tragaju za nestalim putnicima i zrakoplovom koji je s radara nestao oko mjesta Rakovica. U Dnevniku Nove TV gostovali su načelnik PU karlovačke te pročelnik HGSS stanice Karlovac.

Potraga za sportskim zrakoplovom tipa Cessna pod njemačkim oznakama, koji je s pilotom i troje putnika poletio iz Splita za Njemačku, te je nestao sjeverno od Rakovice, traje već satima.

"Unatoč lošem vremenu i kiši koja pada čitav dan, potraga se nastavlja i večeras u večernjim satima, a možda i u noćnim", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak.

Za Dnevnik Nove TV načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić otkrio je podatke o putnicima koji su bili u avionu.

Darko Bratić Darko Bratić Foto: DNEVNIK.hr

"Mi smo od oblasne kontrole leta Split, vezano za najavu leta koji je trebao ići na relaciji Split-Leverkusen. Pilot bi trebao biti državljanin Švicarske. Osim njega, muškarac i žena državljani Njemačke te jedan državljanin Hrvatske", istaknuo je Bratić. 

Policija u suradnji s HGSS-om, kaže Bratić, intenzivno traga za zrakoplovom i eventualno osobama iz toga zrakoplova.

"Nažalost, jedino što nam sada ostaje to su ljudi. Vremenski uvjeti su takvi da ne možemo koristiti ništa od sredstava koja su nam na raspolaganju, a to bi mogli biti dronovi i helikopter. Zbog ovakvih uvjeta, to nije moguće", rekao je Bratić osvrnuvši se na pitanje čime sve tragaju.

Pročitajte i ovo Cessna u letu iz minute u minutu Vremenski uvjeti otežavaju potragu, poznato državljanstvo pilota i putnika. Žena u Brezovcu čula buku, potraga sužena

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šteta će se utvrditi Drama u zraku: Protupožarni avion Airtractor sletio bez izvučenog stajnog trapa

Pročelnik karlovačke Hrvatske gorske službe spašavanja Matija Kranjčević otkrio je u Dnevniku Nove TV kakvi su uvjeti na terenu.

"Uvjeti na terenu su dosta loši. Tu je visoka vegetacija, gusta. Teren je izrazito strm i sklizak. U ovome trenu su 83 pripadnika HGSS-a na terenu. Tu je i sedam K-9 potražnih timova. S 24 vozila prolazimo teren koji, prema zadnjim informacijama, možemo gledati kao zadnje mjesto zrakoplova", istaknuo je Kranjčević.

Darko Bratić Matija Kranjčević (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvrnuo se i na uvjete u večernjim satima. 

"Mi ćemo s istim resursima i dalje nastupati do dugo u noć dok ne dobijemo, nadamo se što prije, rezultate. Noć će donijeti i svoje neprilike kao što su manja temperatura i manje vidljivost", istaknuo je.

Na pitanje o tome može li se locirati singla putnika, Kranjčević je rekao kako je moguće pretraživati ljudskim resursima i psima, s bespilotnim sustavima. No, ovi im uvjeti to otežavaju.

"Postoje aplikacije, postoje koordinacije s MUP-om i Ravnateljstvom civilne zaštite za lociranje telefona. No, to nam sada nije moguće", zaključio je.

Sve o potrazi za avionom možete pratiti >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene