Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srednjoškolci pononvo u školi

Postignut dogovor o sufinanciranju đačkog prijevoza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petstotinjak srednjoškolaca s područja četiri najistočnije općine u Brodsko posavskoj županiji od danas je ponovno krenulo u školu u Slavonski Brod nakon što je jučer postignut djelomični dogovor o sufinanciranju cijena mjesečnih đačkih karata koje su se kretale od 900 do 1200 kuna.

Prijevozničke tvrtke pristale su cijene spustiti dodatnih 25 do 30 posto dok su roditelji pristali plaćati pet stotina kuna. Na sastanku u Brodsko posavskoj županiji koji će se održati u ponedjeljak dogovorit će se konačni model sufinanciranja u kojem bi trebali sudjelovati i tamošnje općine i županija.

Pročitajte i ovo Bicikli - 5 Djeca oduševljena Rekreacija za sve: Općina svim učenicima trećih razreda poklonila bicikle Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu

Prosvjedovali dva puta

Na konferenciji za novinare brodsko-posavski župan Danijel Marušić napomenuo je kako su još krajem kolovoza pokušali naći rješenje za ovaj problem nastao nakon što je država ukinula subvencioniranje prijevoza za srednjoškolce te podsjetio kako županija nema zakonsku obvezu financiranja učenika ali su spremni pomoći u skladu s mogućnostima.

>> U Osijeku ukidaju besplatan prijevoz za učenike

Zbog visokih cijena učeničkog prijevoza roditelji i učenici s istoka županije proteklih su dana dva puta prosvjedovali, a đaci nisu pohađali nastavu. Naime nakon što je država ukinula subvenciju sav trošak prijevoza pao je na kućne budžete što većina obitelji tog najsiromašnijeg dijela županije financijski nije mogla podnijeti. Neki su razmišljali i o ispisivanju djece iz škole. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene