Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Razrednici nisu dužni fizički dijeliti knjige

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske priopćio je danas kako pozorno prati proces distribucije udžbenika u srednjim školama.

Zasad nema informacija da se ravnatelji ponašaju mimo uputa Agencije za odgoj i obrazovanje i preporuka sindikata i ne prisiljavaju nastavnike da raznose udžbenike po školi i sl., kažu u sindikatu.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Prosvjed sindikata - 3 Oglasili se Fuchs i Piletić Prosvjetari nisu zadovoljni Vladinim prijedlogom, najavljuju prosvjed: "Markov trg bit će nam premalen"

Ako sindikat dobije bilo kakve informacije koje upućuju na kršenje dogovora s resornim ministarstvom u vezi distribucije udžbenika, reagirat će prema Agenciji za odgoj i obrazovanje, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa te Udruzi srednjoškolskih ravnatelja.

Nezavisni sindikat drži da se dužnost razrednika svodi samo na podjelu i zaduživanje udžbenika učenicima, a svi poslovi vezani uz fizičku distribuciju knjiga spadaju u dužnost nakladnika i škola.

Ako je ipak neizbježan dodatni angažman pojedinih nastavnika, tada to treba ugovoriti kao dodatni posao i platiti kao prekovremeni rad, ističe sindikat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene