Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U subotu stanovnike Zagreba očekuju u centru grada ograničenja u prometu. Dobra vijest je kako će ograničenja trajati samo sat vremena - od 9 do 10 sati ujutro.


U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice iz Zagreba, u svezi obilježavanja 140. obljetnice HVZ-a, u subotu će se održati svečani mimohod vatrogasnih postrojbi na kojem će sudjelovati oko 2.500 vatrogasaca i dvadesetak vatrogasnih vozila iz cijele Hrvatske.

Zagrebačka policijska uprava donosi podatke o trasi kretanja mimohoda te o alternativnim pravcima na kojima neće biti ograničenja u prometu.

Trasa kretanja mimohoda

Mimohod počinje na Savskoj cesti 1 (dvorište vatrogasne postaje) – Savska – Rooseveltov trg – Trg maršala Tita – Frankopanska – Ilica – Trg bana J. Jelačića (postrojavanje i vatrogasna vježba na sjeveroistočnoj strani trga).

Vezani članci Požar na automobilu na Žitnjaku Vatrogasci na terenu: U Zagrebu se automobilom zabio u stup, izbio je požar Bogovićeva ulica Posljedica olujnog nevremena? U najužem centru Zagreba veliki komadi žbuke usred dana otpali s fasade i tresnuli na pločnik

Radi osiguranja mimohoda od 9 do 10 sati predviđena je potpuna zabrana prometa za sva motorna vozila i tramvajski promet:

- Savskom cestom od Vodnikove do Klaićeve,

- zapadnom stranom Trga maršala Tita,

- Frankopanskom ulicom,

- Ilicom od Frankopanske do Trga bana Josipa Jelačića i

-Trgom bana Josipa Jelačića

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u pravcu jug-sjever su:

Tuškanac – Nazorova – Britanski trg – Ilica - Kačićeva – Klaićeva – Hochmanova – Jagićeva – Jukićeva - Savska,
Ribnjak – Palmotićeva – Branimirova – Držićeva avenija.

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u pravcu istok-zapad su:

Ulica Grada Vukovara od Držićeve do Trešnjevačkog trga,
Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija
Vlaška – Ribnjak – Medeveščak – Ksaverska – Mlinovi – Šestine – Pantovčak – Britanski trg - Ilica

Zagrebačka policija moli građane za razumijevanje te da poštuju upute policijskih službenika i redara te postavljenu prometnu signalizaciju.