Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLUČIO PRESJEĆI

Matija Posavec se ispričao javnosti zbog ulaska u koaliciju s HDZ-om, stigla i reakcija iz HNS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje je li točno da već neko vrijeme razmišlja o izlasku iz stranke, Matija Posavec rekao je da nije zadovoljan onime što se događa u HNS-u.

Međimirski župan i jedan od najistaknutijih HNS-ovaca Matija Posavec gostovao je u emisiji Nedjeljom u dva.

Pročitajte i ovo Srna Bijuk i Predrag Štromar - 4 Za Dnevnik Nove TV Štromar o DP-ovu uvjetu: "Mislim da to nije baš u redu" Matija Posavec Politička biografija Tko je Matija Posavec? Bio je najmlađi župan, na izborima za Sabor iznenadio je mnoge, ali ni njegova karijera nije bez mrlja

Na pitanje je li točno da već neko vrijeme razmišlja o izlasku iz stranke, rekao je da nije zadovoljan onime što se događa u toj stranci.

"Vidio sam da stvari nisu dobre i treba to jasno i konkretno reći. Reći ću nešto što će možda iznenaditi sve, ali treba biti netko u HNS-u, i to ću biti ja prvi, da se treba članicama i članovima i javnosti ispričati zbog onoga što je HNS napravio prije dvije godine. To nije bilo hrabro i odgovorno. Najbolje bi bilo da su tada bili novi izbori.

Stranci treba novi početak, potpuno drugačiji smjer. Ako to bude tako, tada će i moja uloga u HNS-u biti drugačija i spreman sam to preuzeti, čišće i jasnije vratiti HNS na put onako kako je to zamišljala Savka Dabčević Kučar. Ovo nije dobro", kazao je Posavec.

"Ja jednako mislim danas i prije dvije godine, ali ovi europski izbori su mi donijeli jednu drugačiju percepciju. Ovo je dobar trenutak da vidimo kako dalje, ne samo HNS nego i cijela hrvatska politička scena. Ovo što se danas događa, nije dobro i treba mijenjati. Promjena treba početi od sebe i ja to tako činim, dodaje i ističe da je glavni razlog zašto je HNS ušao u vladajuću koaliciju bila obrazovna reforma. Sada, kada je ta reforma i počela, HNS može iz te koalicije i izaći", smatra Posavec.

HNS: Njegovi stavovi su legitimni

Ako je suditi prema neslužbenim informacijama iz HNS-a čini se da u stranci nema ljutnje zbog izjava Matije Posavca. "On je iznio stavove koje komunicira već dvije godine. Njegov stav je legitiman, osobito u kontekstu nadolazećih unutarstranačkih izbora, da kao kandidat za predsjednika iznosi svoje viđenje i smjer", kaže nam izvor iz HNS-a. 

Dodaje da sve krupne odluke, poput koalicija, uvijek donosi Središnji odbor HNS-a. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene