Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dao otkaz da bi potkivao konje

Potkivač svoje sreće: U svoj zanat uložio 60.000 eura i ni za čim ne žali

Nenad Dijanović (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Nenad Dijanović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nenad Dijanović (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nenad Dijanović (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nenad Dijanović (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Nenad Dijanović je 22 godine radio kao programer, a onda je dao otkaz kako bi postao potkivač konja. U svoje je zvanje puno uložio.

Nenad Dijanović posao za kompjuterom je zamijenio potkivanjem.

Pročitajte i ovo Konji Svaka čast! Anamarija je radila tri posla da bi spasila konje koji su trebali završiti u klaonici: "Nisam se mogla pomiriti s time" Policija na autocesti zaustavila muškarca koji je pod utjecajem alkohola jahao konja Još uvijek nosio bocu Nije vozio, ali je jahao pod utjecajem alkohola: Policija na autocesti zatekla nesvakidašnji prizor

"Imao sam već i veliku dioptriju, velike bolove u vratnom dijelu kralježnice i jednostavno sam morao nešto učiniti", rekao je Dijanović.

Za sve je zaslužna njegova kći, koja se bavila jahanjem te mu je ispričala da u Hrvatskoj ima jako malo potkivača i da se zbog toga na njih mora dugo čekati. S obzirom na nedostatak radne snage u toj struci, znanje je iskovao u Americi.

"Supruga i ja smo do sada u alat i u školovanje uložili oko 60 tisuća eura", objasnio je. "Oni su mi ponudili kvalitetnije i brže školovanje u odnosu na škole u EU. Trajalo četiri mjeseca, to jest preko 700 sati nastave", ispričao je te dodao da za svojom odlukom ne žali.

"Osjećam se fenomenalno. Svaki dan s oduševljenjem idem na posao. Nije mi ni ljeti problem dignuti se u četiri sata i putovati po cijeloj Hrvatskoj", rekao je Dijanović, koji već devet godina sretno obavlja svoj posao.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene