Posade 80 jedrilica koje će u regati "Mini Transat" jedriti Atlantskim oceanom proći će i područjem na kojem bi se mogla nalaziti splav za spašavanje s potopljenog broda Bourbon Rhode, a na čijem je čelu bio šibenski kapetan Dino Miškić.

Galerija


Riječ je o 80 jedrilica koje će sudjelovati u regati između Kanara i Martiniquea, u čijim je vodama brod Bourbon Rhode potonuo 26. rujna.

Vezani članci Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) Premijer o obustavi potrage za pomorcima: "Pretražili su područje veće od 4 Hrvatske. Mi ćemo napraviti sve, ali..." Objekt na moru (Foto: Dnevnik.hr) Šefica EMSA-e za DNEVNIK.hr: "Nove satelitske snimke nisu pokazale ništa. Francuzi su zatražili snimanje područja do ponedjeljka"

Ovu informaciju u Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue podijelila je stranica Nautisme information.

"Nadamo se da ćemo, uz budno oko i s malo sreće, pronaći preživjele. Sretno obiteljima!", napisali su francuski nautičari.

Administrator stranice Nautisme information napisao je u utorak oko 18 sati u grupi Bourbon Rhode Rescue kako je poruka poslana organizatorima utrke koja prolazi tim područjem.

"Organizatorima regate objašnjena je situacija kako bi pokušali spasiti nestale. Riječ je o članovima posade regate koja će otvoriti oči nadajući se sreći“, navode francuski nautičari u poruci u Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue.

Objava je izazvala oduševljenje među članovima grupe.

U utorak su pod nazivom "Hitno - Nestali - Pomozite nam da ih pronađemo" objavljene fotografije nestalih pomoraca.