Bourbon Rhode (Foto: bourbonoffshore.com)
Bourbon Rhode (Foto: bourbonoffshore.com) Foto: bourbonoffshore.com

Na satelitskim snimkama uočen je objekt veličine 16 metara, ali on dimenzijama na odgovara splavi.


Najnovije satelitske snimke pokazale su da je na Atlantiku uočen objekt veličine 16 metara koji ne odgovara dimenzijama splavi, potvrdio je za DNEVNIK.hr Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Vezani članci Spašavanje ukrajinskih i ruskog pomorca s Bourbon Rhodea (Foto: screenshot) Objavljen video spašavanja preživjelih članova posade Bourbon Rhodea iz Ukrajine i Rusije: "Volio bih da smo pronašli i ostale..." Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) Premijer o obustavi potrage za pomorcima: "Pretražili su područje veće od 4 Hrvatske. Mi ćemo napraviti sve, ali..."

Uočeni objekt, kaže Frka Petešić, ne odgovara dimenzijama splavi jer je oko tri puta veći od nje. Ističe i kako su o svemu obaviješteni francuske vlasti koje će detaljno analizirati sve što sateliti zabilježe.

Podsjetimo, obitelj nestalog hrvatskog kapetana Dine Miškića zahvalila je francuskim vlastima na dosadašnjoj potrazi, ali priznala da je odluka o prestanku aktivne potrage za njih razočaravajuća. Nastojat će apelirati brodove koji su u blizini da izmijene svoj kurs i približe se zoni kako bi povećali šanse za pronalazak splavi i ljudi na njima.

"Naša obitelj zahvalna je francuskim vlastima koje su odradile veliku i opsežnu potragu za nestalim članovima posade Bourbon Rhode. Duboko smo zahvalni svim našim institucijama, medijima i javnosti koji su podržali naš apel da se potraga produži. Prestanak aktivnog pretraživanja i prelazak na aktivni monitoring u području potrage za nas je teška i razočaravajuća vijest. Ipak smo svjesni da su poduzeti iznimni napori, a posebno se zahvaljujemo ALP Strikeru i njegovoj posadi znajući da su proteklih dana dali sve od sebe", poručila je obitelj.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju