Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Svim vjernicima čestitam Ramazan mubarek olsun, a svim ljudima želim mir, sigurnost i napredak u svim poljima, s nadom i željom za nastavkom izgradnje uzoritih odnosa", poručio je muftija Aziz ef. Hasanović.


Odjel uređenja pitanja vjerskih zajednica u Hrvatskoj omogućava da muslimani svaki svoj blagdan dočekaju u punini radosti i zadovoljstva kao ponosni vjernici i članovi hrvatskog društva, ističe u svojoj poruci predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović uoči završetka mjeseca posta ramazana.

>> Pakistan: 18 ljudi umrlo nakon konzumacije alkohola

U poruci i čestitci povodom Ramazanskog bajrama, 8. kolovoza, Hasanović izražava nadu da će taj model doprijeti i do onih koji vode brigu o miru u svijetu "kako ne bismo u budućnosti svjedočili nemilim događajima koje danas imamo priliku gledati".

Ujedno poziva islamske vjernike na jednakost, solidarnost s potrebnima te podjelu blagdanske radosti s pripadnicima drugih vjerskih zajednica.

"Međusobnim upoznavanjem, kroz druženja i razgovore do sada su predstavnici vjerskih zajednica i Vlade, a uz potporu Predsjednika Republike te sudjelovanje medija i šire društvene zajednice, učinili mnogo da u našem društvu spriječimo razvoj pogrešnih stereotipa, te pogubnih predrasuda koje vode u diskriminaciju", ističe muftija.

"S molbom Bogu da svim ljudima podari mogućnost zdravog prosuđivanja kroz prizmu milosti i oprosta, ljubavi i tolerancije, razumijevanja, brige i požrtvovnosti za drugog, svim vjernicima čestitam Ramazan mubarek olsun, a svim ljudima želim mir, sigurnost i napredak u svim poljima, s nadom i željom za nastavkom izgradnje uzoritih odnosa", navodi u svojoj poruci predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj. (Hina)

Vezani članci Predsjednik Vlade Andrej Plenković Plenković: "Iza nas je zahtjevna godina u kojoj je hrvatski narod pokazao solidarnost i jedinstvo" Slika nije dostupna Grabar-Kitarović vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitala Ramazanski bajram

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook