Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Danas odluka o porodiljnim naknadama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada bi na današnjoj sjednici trebala odlučiti o delimitaciji porodiljnih naknada.

To znači da bi, od 1. siječnja 2008. godine, porodiljna naknada bila jednaka punom iznosu ženine plaće, a ne bi bila ograničena na dosadašnjih 4.257kuna. 

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Ilustracija vlada donijela odluku Dobre vijesti za vozače: Niže cijene goriva od utorka

Prema podatcima za svibanj ove godine od ukupno 20.268 zaposlenih rodilja time je bilo zakinuto 5.200 zaposlenih majki s obzirom da su imale plaću veću od spomenutog limita. 

"To je nepravda, destimulirajuća mjera, pa predlažemo njihovo delimitiranje, kako bi rodilje u prvih šest mjeseci primale puni iznos plaće čime će se zajamčiti socijalna sigurnost zaposlenih majki i potaknuti mlade bračne parove na zasnivanje obitelji", kazao je premijer Ivo Sanader obrazlažući prijedlog dopuna Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju.

Izvijestio je kako Vlada razmatra i nove mjere pronatalitetne
politike, ali da s "takvim mjerama, koje nisu prigodničarskog
karaktera i nemaju veze s izborima, nikada ne treba žuriti".

No delimitacija bi se, za sada, odnosila samo na prvih šest mjeseci porodiljnog dok bi drugih šest mjeseci naknada iznosila oko 2 i pol tisuće kuna, kao i do sada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene