Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog porasta prometa

GDJE ĆE MINISTRI SAD NA KAVU? Porezna zatvorila kafić u zgradi s četiri ministarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri su jučer ostali bez popodnevne kave.

Porezna uprava zapečatila je jučer ugostiteljski objekt 'Dario' koji se nalazi u Vukovarskoj ulici u zgradi u kojoj su smještena čak četiri ministarstva', gospodarstva, obrta i poduzetništva, poljoprivrede te rada i mirovinskog sustava, donosi Novi list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Predložen istražni zatvor Novi detalji USKOK-ove akcije: Pokrenuta istragu protiv zaposlenica Fine i Porezne uprave Porezni dužnici - 1 Reakcija na spornu listu Najveći porezni dužnik poslao objašnjenje: "Tvrtka nije jedan u nizu poreznih neplatiša"

Nadzor je u kafić, koji dnevno poslužuje stotine službenika tih ministarstva, poslao elektronički sustav fiskalizacije koji je ukazao na to da se u »Dariju« izdaje jedan do dva računa dnevno. 

Porezna uprava je zbog toga tamo uputila svoje službenike iza kojih je jučer ostao tek pečat, kafić je prestao s radom oko podne, a službenici su ostali bez popodnevne kave.

Kreću pojačani nadzori Porezne uprave

U Poreznoj upravi su za Novi list potvrdili da je nadzor obavljen, a više nisu mogli reći dok postupak traje. No, 'Dario' je u svibnju preko sustava fiskalizacije izdavao jedan do dva računa dnevno, tako da je ukupan promet u tom mjesecu bio oko petstotinjak kuna. U desetak radnih dana u lipnju ukupan promet skočio je na oko šest i pol tisuća kuna.

Ni ministri ni ostali zaposlenici po ministarstvima nisu bili raspoloženi za razgovor. 

Zašto sustav naplate cestarina nije fiskaliziran?

'Račune smo dobivali, a jesu li oni prošli kroz fiskalnu blagajnu iskreno ne znam i nisam provjeravao. Zato je tu Porezna uprava', rekao je zaposlenik jednog ministarstva.

Inače, vlasnik kafića od ranije je poznat javnosti zbog kršenja zakona o Vladinim objektima. Petrov je radio kao konobar u zgradi Vlade na Markovom trgu i nakon što su 2002. godine nestale slike vrijedne stotine tisuća kuna, pokazalo se da ih je iz Vlade zajedno s pomagačima izvana iznio baš on kako bi ih prodao na crnom tržištu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene