Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet posto više nego lani

Porasla prosječna plaća u Zagrebu, ovo su djelatnosti s najvišim i najnižim primanjima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 8310 kuna, što je nominalno pet posto više u odnosu na veljaču 2020., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za veljaču 2021. isplaćena je u djelatnosti Proizvodnja osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka u iznosu od 23.212 kuna, a najniža je isplaćena u djelatnosti Zaštitne i istraživačke djelatnosti u iznosu od 4424 kuna.

U razdoblju od prosinca 2020. do veljače 2021. prosječna mjesečna neto plaća u Zagrebu iznosila je 8185 kuna, što je porast za 5,2 % u odnosu na isto razdoblje lani (prosinac 2019. – veljača 2020.).

Pročitajte i ovo Novac Objavljeni brojevi Zagrebačke plaće rastu, pogledajte tko je zaradio najviše Ilustracija Stigle dobre vijesti Gdje ste vi? Porasla prosječna plaća u Hrvatskoj, pogledajte tko zarađuje najviše

Najveći porast bruto plaće po zaposlenome u pravnim osobama u Zagrebu za veljaču 2021. ostvaren je u djelatnosti Popravak i instaliranje strojeva i opreme za 38,4 % u odnosu na veljaču 2020. Najveći pad bruto plaće po zaposlenome u pravnim osobama za veljaču 2021. ostvaren je u djelatnosti Proizvodnja pića za 22,4 % u odnosu na veljaču 2020.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene