Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Statistika Lijepe naše

NAJNOVIJE BROJKE: Gdje je najviše neoženjenih, a gdje neudanih?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na konferenciji za medije u Državnom zavodu za statistiku otkriveni su zanimljivi podaci iz popisa stanovništva. Možda vas neke brojke iznenade!

U bračnoj zajednici u Hrvatskoj živi 52,8 posto stanovništva starog 15 i više godina, a najviše neoženjenih muškaraca, u postotcima, je u Levanjskoj Varoši u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše neudanih žena u Smokvici u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, pokazuju danas predstavljeni podaci Popisa stanovništva, kućanstava i stanova iz 20011.

U izvanbračnoj zajednici živi 2,7 posto stanovništva, u istospolnoj zajednici 0,004 posto - naime, tako se izjasnilo samo 140 stanovnika. Za bračnu se zajednicu nije odlučilo 44,5 posto stanovništva.

U Levanjskoj Varoši neoženjeno je čak 48,9 posto muškaraca, a u Smokvici je neudano 30,7 posto žena, no značajan je i velik broj neudanih žena i u Gradu Zagrebu - 28,3 posto.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Marija Miholjek, voditeljica Nove TV Veliki porast cijena Zabrinjavajući podaci Državnog zavoda za statistiku: Uskrs je skuplji ove godine, pogledajte koliko

U Hrvatskoj je oženjeno 58 posto muškaraca, neoženjeno ih je 35 posto, razvedeno 4 posto, a udovaca je 3 posto. Udano je, pak, 53 posto žena, 24 posto ih je neudanih, razvedeno je njih 5 posto, a udovica je 18 posto.

Oženjeno je tako 1.002.2007 muškaraca, a udano 1.006.532 žene, a razlika je zbog statističke definicije ukupnog broja stanovništva, objasnio je ravnatelj Državnog zavoda za statistiku Marko Krištof na današnjoj konferenciji za medije.

Radi se o tome, objasnio je, da je, primjerice, žena koja živi u Hrvatskoj, a muž joj radi u Njemačkoj, evidentirana kao stanovnik Hrvatske, a muž kao stanovnik Njemačke. Metodologija primijenjena u Popisu 2011. usklađena je s regulativom Europske unije kako bi se osigurala međunarodna usporedivost podataka. (HINA)

>>U obitelj proslavljenog rukometaša stiže još jedna beba!

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene