Ugašena vatra na području Kopačkog rita
Ugašena vatra na području Kopačkog rita Foto: JVP Osijek

Vatrogasci su ugasili požar koji se u četvrtak ponovo rasplamsao na području Kopačkog rita. Požar je planuo u srijedu, isti dan je ugašen, no u četvrtak se zbog jakog vjetra ponovo rasplamsao. Ponovo je ugašen u četvrtak u poslijepodnevnim satima.


Danas je ponovo gorjelo na području Kopačkog rita. Kuće nisu bile ugrožene. Požar je ugašen oko 17 sati. 

Radi se o području koje nije blizu naseljenog mjesta. Na teren je izašlo 30 vatrogasaca sa 8 vozila, rekao nam je zapovjednik osječkih profesionalnih vatrogasaca Zoran Pakšec.

Požar suhe trave buknuo je na području između baranjske općine Bilje, na krajnjem istoku Parka prirode "Kopački rit", a bio je zahvaćen i dio u blizini minski sumnjivog područja.

Jučer je požar stavljen pod nadzor, danas se ponovo rasplamsao, a ugašen je nešto prije 17 sati. 

"Nešto što smo ugasili, rasplamsalo se zbog jakog vjetra. Nije u fronti, već se radilo o točkastom požaru. U Osijeku se osjetio dim, ali to je udaljeno od naseljenih mjesta", rekao nam je Pakšec.

Gorjela je trava i nisko raslinje. Vatrogasci će ostati dežurati na terenu cijelu noć. 

Jučer se 50-tak vatrogasaca s požarom borilo na površini većoj od 20 hektara. Požarna fronta je u nekim trenucima bila oko deset kilometara.

U srijedu je požar stavljen pod nadzor, no u četvrtak je vjetar ponovo aktivirao požar koji je ugašen poslijepodne. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju