Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primio, a nije smio

Ponovno nakon dvije godine! Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv glavnog inspektora obrane

Drago Matanović
Drago Matanović Foto: Ronald Gorsic/Cropix
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici održanoj 14. srpnja pokrenulo je postupak protiv generala Drage Matanovića, glavnog inspektora obrane u Ministarstvu obrane, zbog moguće povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

General Drago Matanović glavni je inspektor obrane u Ministarstvu obrane, a Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak zbog moguće povrede Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Postupak je pokrenut zbog 3250 kuna koje je Matanović primio na ime božićnice i regresa, na što kao državni dužnosnik nema pravo.

Matanoviću nije prvi put da Povjerenstvo protiv njega pokreće postupak.

Pročitajte i ovo Tragedija u Puli, ilustracija - 2 drugo dijete lakše ozlijeđeno Umrla beba: Trudnicu stradalu u sudaru u Puli porodili prije vremena, dijete preminulo

Prije dvije godine pokrenut je postupak jer u imovinskoj kartici nije promijenio iznos osobnog dohotka.

Prema imovinskoj kartici, Matanović prima plaću od 27.911,62 kune te ima ostale mjesečne primitke od 220,49 kuna koji se ne smatraju dohotkom. A primio je i božićnicu od 1750 kuna i regres od 1500 kuna.

Pročitajte i ovo Gužve na Lučkom - 4 Gust promet Gužve nakon udarnog turističkog vikenda: Prema Lučkom nastala kilometarska kolona

Pročitajte i ovo Ilustracija PROPUST DRŽAVE U zatvoru je nevin proveo gotovo 50 godina: "Pravda je konačno stigla, spreman sam napraviti nešto od života"

Njegova supruga zaposlena je u tvrtki HEP - ODS d.o.o. te radi za plaću od 19.370,36 kuna. Ona još od imovine i imovinskih prava prima mjesečnu naknadu od 2600 kuna, a upisana je i božićnica od 2500 kuna te regres od 2500 kuna, piše Jutarnji list. 

Bračni par ima i kuću s okućnicom u Sisku te dva stana u Zagrebu. Glavni inspektor u vlasništvu ima dva auta te brod. Prodajom imovine uspio je uštedjeti 14.500 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene