Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hristos voskrese!

Politički vrh čestitao Uskrs pravoslavnim vjernicima: "Ohrabrenje, nada i vjera u bolje sutra"

Zoran Milanović i Andrej Plenković
Zoran Milanović i Andrej Plenković Foto: Goran Mehkek/Damir Krajac/Cropix
Politički vrh čestitao je Uskrs vjernicima koji slave prema julijanskom kalendaru.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru.

"Tradicionalnim pozdravom Hristos vaskrse svim vjernicama i vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti od srca čestitam najveći kršćanski blagdan. Uime Vlade i osobno, želim da vam predstojeći dani proteknu u miru i radosti, u društvu vaših obitelji i najmilijih.

Uskrs, koji simbolizira pobjedu svjetlosti nad tamom, dobra nad zlom, uvijek iznova donosi poruke ohrabrenja, nade i vjere u bolje sutra. Neka nas duh ovog velikog blagdana potakne na još snažnije prihvaćanje različitosti, solidarnost i međusobno pomaganje, osobito u ovim izazovnim i zahtjevnim vremenima.

Vjerujem da ćemo zajedništvom, uzajamnim poštovanjem i razumijevanjem nastaviti graditi tolerantno i uključivo društvo na dobrobit i zadovoljstvo svih naših građana."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nailaze na poteškoće Demokratski savez Srba poziva: Koristite svoje pravo na neradni pravoslavni praznik

Čestitka Zorana Milanovića

Predsjednik Republike Zoran Milanović također je uputio uskrsnu čestitku svim građankama i građanima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

"Svim našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan Uskrs. Najveći kršćanski blagdan ljudima donosi nadu i vjeru u pobjedu života, dobra i svjetla, u bolje sutra koje će doći usprkos teškoćama s kojima smo suočeni. Živimo u vremenu kada su mir, solidarnost, međusobno razumijevanje i poštivanje različitosti itekako potrebni za izgradnju tog boljeg sutra.

Neka poruke Uskrsa budu svim vjernicima, kao i svima nama, ujedno i poziv na izgradnju društva u kojemu će se poštivati univerzalne vrijednosti dobrote, solidarnosti i tolerancije, međusobne različitosti i dostojanstvo svakog čovjeka. Svima koji sutra slavite želim da uskrsni blagdan provedete u miru i radosno sa svojim obiteljima i prijateljima.

Sretan Uskrs, Hristos voskrese!" kazao je Milanović.

Pročitajte i ovo Zekanje u ZOO vrtu "Zekanje u ZOO vrtu" Zagrebački ZOO darivao životinje pisanicama: "Brk su omastili medvjedi, giboni, merkati i kapucini"

Čestitka Gordana Jandrokovića

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković također je uputio čestitku vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

"Svim vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno. Neka radost Uskrsa ispuni vaše domove, donoseći vama i vašim obiteljima obilje zajedništva, veselja, zdravlja te snage duha potrebne za nošenje sa svim iskušenjima.

Kao istinsko oličenje kršćanske nade, ljubavi i milosrđa, Uskrs nadahnjuje i potiče na djelotvornije zauzimanje za bližnje, osobito za naše slabije i potrebite sugrađane te sve one koji proživljavaju teške osobne trenutke.

U svijetu bremenitom izazovima, Isusovo uskrsnuće snažna je spona koja veže sve kršćane i podsjetnik kako trebamo promicati duh dijeljenja nasuprot duhu podjela. Neka nam stoga najveći među blagdanima svih kršćana bude zajedničko čvrsto uporište kako bismo, djelatno doprinoseći većem međusobnom razumijevanju i uvažavanju različitosti, nastavili našu domovinu graditi kao još tolerantnije i otpornije društvo.
Još jednom, želim vam radostan i blagoslovljen Uskrs. Hristos vaskrse!" poručio je Jandroković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene