Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz previranja

Političke promjene u Saboru: Miroslav Škoro planira osnovati saborski klub, slijedi burna politička jesen i borba za fotelju potpredsjednika Sabora

Aktualno Galerija Političke promjene u Saboru - 1 Političke promjene u Saboru - 1 Foto: DNEVNIK.hr Političke promjene u Saboru - 2 Političke promjene u Saboru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Političke promjene u Saboru - 3 Političke promjene u Saboru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Političke promjene u Saboru - 5 Političke promjene u Saboru - 5 Foto: DNEVNIK.hr +2 Političke promjene u Saboru - 4 Galerija 1/7 >>
Odlaskom Miroslava Škore novi problemi za Domovinski pokret. Upitno je hoće li uspjeti zadržati fotelju potpredsjednika Sabora. Pred njima su burni pregovori. No, ne miruje ni Škoro. Kako doznaje Dnevnik Nove TV, planira osnovati saborski klub. Otkrivamo i tko bi još mogao stati uz njega.

Odlaskom Miroslava Škore i Vesne Vučemilović klub Domovinskog pokreta ostao je na osam zastupnika.

Pročitajte i ovo Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti Mislav Kolakušić, Domovinski pokret 13 mandata Kolakušić o anketama: "Idemo na nove izbore"

Što znači da više nisu najjača treća snaga u Saboru, nego imaju isti broj zastupnika kao Most. Što znači da će oporba na jesen morati sjesti i dogovoriti se kome će pripasti potpredsjednička fotelja.

"Mi se ne mislimo baviti time tko će dobiti koju poziciju u Hrvatskom saboru. Potpuno smo po strani. Gledamo rasplet situacije. Ali ono na čemu ćemo inzistirati da se poštuje odnos snaga u Hrvatskom saboru i jako je izvjesno da Most postane treća politička snaga po broju zastupnika u Hrvatskom saboru", kaže Nikola Grmoja.

Iz Domovinskog pokreta kažu da je još rano govoriti o toj temi. Ima vremena do 15. rujna da se poslože karte, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

"A možda bude i 12, tko kaže da će biti samo osam. Pošto znam hrvatski jezik, većinom znaju hrvatski jezik, vjerojatno i razgovaram s nekim. Sa svima koji su bliski našim idejama i koji su saborski zastupnici", kazao je Mario Radić, v.d. predsjednika Domovinskog pokreta.

A razgovara i Miroslav Škoro. Koji, kako doznajemo, planira osnovati klub. Za sad ima sestru na svojoj strani. Pregovara i s drugima. Spominje se, doznajemo, i ime Ružice Vukovac.

"Za sada tek trebam okupiti predsjednike ogranaka na području svoje podružnice i kao predsjednica čuti njihovo mišljenje o novonastaloj situaciji. Također sam u obvezi prenijeti im odluke s Domovinskog odbora i s Predsjedništva DP-a, što obzirom na obveze, još nisam stigla učiniti", kazala je.

Do sad su Domovinski pokret napustili Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan. A Hrvatski suverenisti su se odvojili u zaseban klub. Njih je četvero i spremni su za razgovor.

"Ono što osjećamo i vidimo da će biti burna politička jesen u Hrvatskom saboru. Moj broj telefona imaju svi relevantni politički čimbenici u Hrvatskom saboru i van hrvatskog sabora, također i od mojih kolega u klubu", rekao je Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Suverenista.

SDP-ovci se tu neće miješati. Podržat će kako se desnica dogovori. No i oni su prije ljeta izbacili četvero članova koji sada mogu osnovati klub.

"Ne mogu raditi probleme SDP-u jer oni više nisu članovi SDP-a. Za nas je ta priča završena. Samo radimo ono što bi trebalo napraviti u cijeloj Hrvatskoj, a onda ako to ne radite prvo kod sebe ne možete ni mijenjati Hrvatsku", rekao je Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a koji ne očekuje više povišene tonove.

A s početkom Sabora starta i još jedan novi saborski klub. U njemu će biti Dario Zurovec, Damir Bajs i Veljko Kajtazi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene