Predsjednik SDP Peđa Grbin izjavio je u utorak navečer da su odluke o raspuštanju gradskih organizacija u Zagrebu i Slavonskom Brodu donijete u skladu sa Statutom SDP-a, ali da su svjesni mogućih propusta.


U izjavi za novinare nakon četverosatne sjednice Predsjedništva SDP-a, na kojoj se raspravljalo o raspuštanju gradskih organizacija stranke u Zagrebu i Slavonskom Brodu, Peđa Grbin je rekao kako je Predsjedništvo zaključilo da se radi o procesima koji su dovršeni i koji su provedeni u skladu sa Statutom i pravilima SDP-a.

Riječ je o odlukama povjerenika koje su donijete u skladu sa Statutom i pravilima SDP-a, ali smo isto tako potpuno svjesni da je možda u određenim situacijama za neke članove napravljen određeni propust. To znači da se svaki član SDP-a uvijek može obratiti nekom od povjerenika kako bi se njegov status dodatno razmotrio, kazao je Grbin.

Dodao je da će Glavni odbor SDP-a donijeti pravila za članarine, te da će se, ako se prihvati prijedlog Predsjedništva o otpisu članarine i mogućnosti otplate postojećeg duga, članovi moći javiti kako bi iskoristili tu mogućnost.

Predsjedništvo SDP-a raspravljalo je i o pitanjima koja su 'važna ne samo za rad SDP u razdoblju koje slijedi, nego i za Republiku Hrvatsku', ustvrdio je Grbin.

Početkom rujna ćemo provest savjetovanje i raspravljati o redefiniranju pitanja lokalne samouprave, da se više ne bavimo samim sobom nego onim što je za građane bitno, dodao je.

Priveden osumnjičeni vijećnik SDP-a Tražili zaposlenike da im vraćaju novac od Vladinih potpora, radnike oštetili za 420 tisuća kuna: ''Država nema kapacitete za kontrolu potpora''

Burno na zagrebačkoj skupštini - 1 Burno na sjednici skupštine Zagrebačke županije: ''Ništa ne može opravdati ovu političku trgovinu i prostituciju''

Odgovarajući na pitanje kakav je njegov stav o prijemu izbjeglica iz Afganistana, za koji je stranka Možemo izjavila da ih Hrvatska treba primiti, Grbin je kazao da to SDP prihvaća.

Hrvatska treba primiti izbjeglice iz Afganistana, osobito žene, iz više razloga. To je pitanje solidarnosti, zatim jer je Hrvatska sudjelovala u misiji u Afganistanu, a najvažnije je pitanje hoće li odlazak izbjeglica iz Afganistana biti kontroliran i sređen ili ćemo opet imati scene kakve smo gledali 2015., kazao je Grbin. Dodao je da međunarodna zajednica za 20 godina u Afganistanu nije uspjela napraviti ništa.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju