Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve više zaraženih

Načelnik stožera o situaciji u Splitsko-dalmatinskoj županiji: "Dalmatinci nemaju povjerenja u cjepivo, teško je nagovoriti ljude"

Aktualno Galerija Damir Gabrić - 2 Damir Gabrić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Kaštelan Ivan Kaštelan Foto: DNEVNIK.hr Damir Gabrić - 1 Damir Gabrić - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Damir Gabrić - 3 Galerija 1/4 >>
Sa 685 aktivnih slučajeva koronavirusa Splitsko-dalmatinska županija negativni je rekorder u Republici Hrvatskoj, a ujedno je i županija s najnižom procijepljenošću. Iz Splita se u Vijesti Nove TV javio reporter Ivan Kaštelan.

Povećanje ovih brojki osjeti se i u splitskom KBC-u. Nekoliko tjedana povećanja broja novooboljelih povećalo je i broj hospitaliziranih. Danas su to 54 osobe, a upozoravajući je podatak da se od 26 osoba kojima je potreban respirator za disanje u cijeloj Hrvatskoj, čak polovica u ovom trenutku liječi u splitskom KBC-u, izvijestio je Kaštelan.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

Damir Gabrić, načelnik Stožera civilne zaštite kazao je kako su sazvali sve lokalne stožere.

"Znali smo da će se ovo desitti jer jednostavno to se dešava u čitavoj Europi, na Mediteranu, sve države su u crvenom", rekao je i dodao kako se već dva mjeseca bilježi porast novooboljelih u županiji, ali nije kao kod ostalih jer su se pripremili.

Više od 100 novozaraženih u tri dana u Sinju i općinama sinjske krajine. Je li Sinj novo žarište, pitao je Kaštelan.

"I na to smo upozoravali. Gvardijan samostana je kao glas razuma pozivao da ne bude ni procesije, da se to smanji. Gdje su veća okupljanja, potencijalno su veća žarišta", rekao je Gabrić i apelirao na ljude da odgovornim ponašanjem pokušaju produžiti sezonu.

"Mislim da nam brojevi još nisu alarmantni, ali jesu veliki", rekao je.

Osvrnuo se i na slabu procijepljenost u Dalmaciji. Kaže kako je tamo i inače broj cijepljenjih manji nego u ostalim dijelovima HRvatske.

"Dalmatinci nemaju povjerenja u cjepivo i teško je nagovoriti ljude pored svih benefita koji se navode", kazao je Gabrić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene