Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povlačenje EU novca

PROŽIVLJAVAJU NOĆNU MORU Koliko ćemo još milijuna eura izgubiti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije godinu i pol tehnička tvrtka nije se bojala tražiti europski novac. Pa zašto bi se hrvatski poduzetnici sada trebali bojati tražiti europski novac?

Politička previranja poduzetnička su noćna mora. Novi ministri, tehnički ministri znače čekanje u potpisivanju projekata dodijeljenih iz EU fondova. A malim poduzetnicima i jedan dan često znači opstanak ili propast.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rade punom parom Kadroviranje ili kampanja: Analiza poteza tehničke Vlade Slika nije dostupna Peđa Grbin: 'Sjednica Vlade je protuzakonita, nemaju dodira s realnošću'

Prije godinu i pol tehnička tvrtka nije se bojala tražiti europski novac.
'Tražili smo 47 milijuna kuna, dobili smo 47 milijuna kuna od čega je 15 milijuna iz financiranja iz strukturnih fondova EU', rekao je Luka Fukat, predstavnik za kvalitetu tvrtke KFK.

Pa zašto bi se hrvatski poduzetnici sada trebali bojati tražiti europski novac? 'Recimo može se dogoditi da će se procesi dodijele sredstava čekati duže, da se odluke neće potpisivati od strane ministara, jer njih naprosto neće biti ili tehnički ministri neće htjeti potpisivati odluke', objašnjava Arijana Vela iz EU projekti-obrt za poslovno savjetovanje.

Na čemu država zajedno s poduzetnicima gubi još nekoliko milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene