Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Plinska afera

Milanović nakon poruke o aferi HEP naglo zašutio, oporba traži izvanrednu sjednicu Sabora

Zastupnici su otišli na ljetni raspust, bez ispunjene želje oporbi da se na izvanrednoj sjednici raspravi o aferi u HEP-u. Oporbi je ključni adut bio Zoran Milanović, ali od poruke da razmišlja o sazivanju Sabora, naglo je zašutio. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović.

S Pantovčaka nema odgovora, Zoran Milanović zakopčan o planovima sazivanja Sabora zbog plinske afere. Predsjednikov stav o aferi za Nina Raspudića preblag.

"On je to pripisao nemaru, pa ne može biti nemar da ti curi mjesec dana tolika količina plina da je višak i onda odlazi budzašto", rekao je Raspudić.

Očekuje da Milanović sazove sjednicu. Iz SDP-a i Možemo pomirljivije.

Pročitajte i ovo Prošlo dva tjedna od napada u Sisku - 1 Za Dnevnik Nove TV Emotivna ispovijest žrtve nakon stravičnog zločina u Sisku: "Supruga me održavala na životu, zajedno smo se borili, sprječavali ga da uđe u kuću"

"Ja zapravo ne očekujem od njega da stane uz zahtjeve oporbe ili uz zahtjeve Vlade, jedino što očekujem da on u svom kapacitetu kao predsjednik države tko je izravno biran sagleda situaciju i uvidi radi li se o izvanrednim okolnostima koje traže aktivnost Sabora", poručila je Sandra Benčić.

"Cijela javnost je vidjela da se predsjednik očitovao na određeni način i da je izrazio određenu zabrinutost vezano za ovu aferu oko plina", izjavio je Branko Grčić.

O čemu bi raspravljali, pita se Damir Habijan. Poteze oporbe naziva jeftinim performansom.

Pročitajte i ovo Ekstremne vrućine - 4 Opasno po zdravlje Velike vrućine prijete Hrvatskoj, dramatično i u nekim državama Europe te SAD-u: "Zaspao sam na betonu i dobio opekline trećeg stupnja"

"Kolega Grmoja je rekao da će on predsjednika države ako se ne varam proganjati kao vrag grešnu dušu da iskoristi ustavne ovlasti pa očekujemo da vidimo hoće li Grmoja krenuti u tom smjeru", istaknuo je Habijan. 

Zoran Milanović o aferi HEP nije puno govorio, prije nekoliko dana tražio je političku odgovornost.

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene