Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najduži štrajk

Dobronić u ponedjeljak s predsjednicima sudova o štrajku

Radovan Dobronić, predsjednik Vrhovnog suda
Radovan Dobronić, predsjednik Vrhovnog suda Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić zakazao je za ponedjeljak, 17. srpnja u podne, sastanak s predsjednicima županijskih i visokih sudova na kojem će se raspravljati o radu sudova za vrijeme štrajka pravosudnih djelatnika.

Najviši sud izvijestio je da će o zaključcima donesenima na sastanku javnost biti pravodobno izvještena.

Štrajk službenika i namještenika u pravosudnim tijelima počeo je 5. lipnja i najduži je štrajk dosad u Hrvatskoj.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica na Vladinoj je sjednici u četvrtak naveo da će se službenicima i namještenicima u pravosudnim tijelima, dok su u štrajku, za cijelo vremensko razdoblje uplaćivati obvezni doprinosi, a plaća i dodaci na plaću umanjit će se razmjerno vremenu sudjelovanja u štrajku, počevši od 17. srpnja.

Pročitajte i ovo Joe Biden OPET NEZGODA VIDEO Biden se opet spotaknuo dok je ulazio u avion: Liječnik Bijele kuće objasnio što se događa

Dvjestotinjak pravosudnih djelatnika koji štrajkaju u četvrtak je u povorci i uz zviždanje prošlo pored zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK), nakon sjednice Vlade na kojoj je donesena odluka o umanjenju njihovih plaća i dodataka za vrijeme štrajka.

Pročitajte i ovo Šverc migranata, ilustracija - 6 Komentira Božinović Od ulaska u Schengen dramatično povećanje ilegalnih prelazaka hrvatske granice

Pročitajte i ovo Ilustracija Počinitelj pobjegao Više ozbiljno ozlijeđenih u napadu nožem u Nizozemskoj: "Ne prilazite mu"

Predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) Iva Šušković najavila je da se štrajk nastavlja i po cijenu neplaćanja dana provedenih u štrajku jer se sindikalno članstvo gotovo stopostotno izjasnilo da odbija Vladinu ponudu da im se plaće povećaju tek početkom iduće godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene