Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Nije bilo povrede dužnosti''

Zagrebačka policija demantira Sindikat: ''Nije bio ugrožen niti je pao sustav elektroničke pošte MUP-a''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava zagrebačka demantirala je navode Sindikata policijskih službenika koji je u otvorenom pismu prozvao glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu te ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i optužio ih za zataškavanje zlouporabe položaja i ovlasti načelnika PUZ-a, Marka Rašića.

Sindikat policijskih službenika u otvorenom je pismu optužio glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu te ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića za zataškavanje zlouporabe položaja i ovlasti Marka Rašića, načelnika PU zagrebačke. Ta je policijska uprava demantirala navode Sindikata.

U demantiju PUZ-a stoji da su u kolovozu zaprimili dopis iz Sindikata policijskih službenika u kojem se spominje nenamjensko korištenje službene elektroničke pošte s koje je policijski službenik slao obavijesti Nacionalnog sindikata policije MUP-a u sindikalne svrhe, a to se protivi Uputi Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale.

Služba za zakonitost postupanja PUZ-a tada je provjerila navode i utvrdila da je policijski službenik, kojeg Sindikat i optužuje, zaista koristio službenu elektroničku poštu za sindikalne aktivnosti, odnoso da je slao obavijesti članovima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nižu se afere Sindikat policijskih službenika optužio glavnog ravnatelja i ministra da štite šefa zagrebačke policije

Međutim, u demantiju policije stoji da službenik pri tome nije ugrozio sustav elektroničke pošte niti je došlo do pada istog, kako je ranije medije izvijestio Sindikat policijskih službenika. Iz PUZ-a su objasnili da nisu utvrđeni elementi povrede službene dužnosti te da je službenik prestao koristiti službenu e-mail adresu za sindikalne svrhe. Zbog toga nije pokrenut disciplinski postupak niti je načelnik službeniku izricao bilo kakvo upozorenje, tvrde iz policije.

Priopćenje Policijske uprave zagrebačke prenosimo u cijelosti.

''U kolovozu 2018. godine Policijska uprava zagrebačka zaprimila je dopis Sindikata policijskih službenika u kojem se navodi nenamjensko korištenje službene elektroničke pošte MUP-a s koje je policijski službenik slao obavijesti Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH u sindikalne svrhe članova, a koje je u suprotnosti s Uputom Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale od lipnja 2018. godine.

Služba za zakonitost postupanja Policijske uprave zagrebačke temeljem zaprimljenog dopisa Sindikata policijskih službenika provjerila je navode i utvrdila da je navedeni policijski službenik, glavni povjerenik Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH podružnice Policijske uprave zagrebačke te povjerenik II. policijske postaje Zagreb, uistinu koristio službenu elektroničku poštu za sindikalne aktivnosti, odnosno upućivao obavijesti članovima, ali pri tome nije ugrozio sustav elektroničke pošte niti je došlo do pada istog kako je medijima naveo predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić.

Pročitajte i ovo Josip Ćelić iz policije (Foto: Dnevnik.hr) potvrdio mup Pljušte ostavke u policiji: Nakon Ćelića ostavku podnijela još dva policijska šefa, nakon nadzora sumnja pala na čak petoricu policajaca

S korištenjem službene elektroničke pošte glavni povjerenik prestao je odmah po saznanju za Uputu Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale.

Naime, Uputa Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale je dostavljena svim čelnicima sindikata u lipnju 2018. godine, a s obzirom da se glavni povjerenik Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH podružnice Policijske uprave zagrebačke te povjerenik II. policijske postaje Zagreb tada nalazio na bolovanju, odmah po povratku na posao i po saznanju za Uputu, prestao je dalje koristiti službenu elektroničku poštu za sindikalne aktivnosti.

S obzirom da Služba za zakonitost postupanja Policijske uprave zagrebačke u konkretnom događaju nije utvrdila elemente povrede službene dužnosti glavnog povjerenika o tome je službenim dopisom u ime načelnika Policijske uprave zagrebačke Marka Rašića obavješten predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostavke dali još dvojica Josip Ćelić nakon ostavke premješten na drugo radno mjesto: ''Posljedice su jasne. Ovakve se pogreške ne toleriraju''

Kako u konkretnom slučaju nisu utvrđeni elementi povrede službene dužnosti, protiv policijskog službenika, ujedno i glavnog povjerenika Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH podružnice Policijske uprave zagrebačke te povjerenika II. policijske postaje Zagreb, shodno tome nije niti pokrenut disciplinski postupak, niti mu je načelnik Policijske uprave zagrebačke izricao bilo kakvu sankciju niti upozorenje već je glavnom povjereniku od strane službenice za zakonitost postupanja, koja je provodila inspiciranje, skrenuta pozornost na dosljedno poštivanje naprijed navedene Upute Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale, a što ne predstavlja nikakvu vrstu sankcije, kao što to u otvorenom pismu navodi predsjednik Sindikata policijskih službenika aludirajući da ju je izrekao načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić
'', stoji u demantiju PUZ-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene