Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrali 13.000 eura

Policija zaustavila serijske razbojnike: Koristili plastične pištolje i noževe, prebili i strane radnike

Policija
Policija Foto: Nikola Vilic/Cropix
Zagrebačka policija zaustavila je serijske razbojnike koji su opljačkali i dvojicu stranih radnika.

Zagrebačka policija uhitila je i prijavila 19-godišnjaka i 20-godišnjaka koje sumnjiči za 29 razbojništva na području Zagreba, Sesveta, Samobora i Zaprešića, među kojima su i dva na štetu stranih radnika iz Pakistana i Filipina.

U zagrebačkoj policiji navode da su od ukupno 29 kaznenih djela razbojništva njih četiri ostala u pokušaju, s time da se dvojac sumnjiči i za nanošenje teške tjelesne ozljede dostavljaču iz Pakistana.

Razbojništva su počinjena od 23. prosinca 2023. do početka veljače 2024. u raznim trgovinama na području Dubrave, Maksimira, Peščenice, Novog Zagreba, Trešnjevke, Trnja, Sesveta, Samobora i Zaprešića. Među njima su i dva razbojništva počinjena nad pakistanskim državljaninom koji radi kao dostavljač hrane dok je drugi državljanin Filipina zaposlenik trgovine.

Pročitajte i ovo Muškarac je brzo uhićen uhićen je VIDEO Nevjerojatna snimka: Turist se popeo na najveći kip Bude pa skinuo hlače i mokrio po ljudima

Sumnja se da se dvojac prilikom razbojništava maskirao potkapama, dugim majicama s kapuljačama navučenima preko glave, gumenim i platnenim rukavicama, a nosili bi pretežito tamniju odjeću i obuću.

Policija ističe da je dvojac zaposlenicama u trgovinama prijetio plastičnim pištoljem, nožem, verbalno, a ponekad bi i uporabili tjelesnu snagu nad njima kako bi otuđili novac iz blagajne. Do trgovina bi dolazili taksijem, a isto tako su i odlazili, nakon čega bi u apartmanima koje su iznajmljivali, međusobno dijelili ukradeni novac.

Pakistanskog dostavljača hrane, dočekali su na ulici nakon što su naručili hranu pa su mu zaprijetili pištoljem, pretukli ga i uzeli mu dostavnu torbu s hranom te novac.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Uskočki sudac Milanović o imenovanju Turudića: "Pozivam na otpor ugnjetavačima"

Osumnjičeni razbojnici plijen su uglavnom trošili na drogu, kockanje te iznajmljivanje apartmana po Zagrebu, kažu u policiji koja šteta pričinjenu njihovim nedjelima procjenjuje na oko 13.000 eura.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku privedeni pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćila je policija, dodajući da nastavlja kriminalističko istraživanje ovog slučaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene